Podneta kolektivna tužba: Prvo ročište u vezi sa zarazom koronom u Išglu u aprilu

Foto: printscreen/youtube
355

U pravnom sporu u vezi sa infekcijom korona virusom u austrijskom skijaškom mestu Išgl prvo ročište biće održano pred sudom u Beču u aprilu.

Predsednik Udruženja za zaštitu potrošača (VSV) Peter Kolba podneo je kolektivnu tužbu protiv države Austrije zbog pokušaja prikrivanja i nedelovanja po saznanju o širenju korona virusa u Išglu.

Naime, VSV optužuje lokalne, pokrajinske i savezne vlasti za kasno delovanje i pored upozorenja koja su dobili iz inostranstva, a sve sa ciljem da produže skijašku sezonu.

Kolba je objedinio tužbe domaćih i stranih turista koji su se zarazlili u Išglu.

Išgl je na početku epidemije u Austriji važio za prvo žarište infekcije, gde su se zarazili brojni strani turisti, koji su potom virus „uvezli“ u svoje zemlje.

„Mi smo spremni za dugogodišnje suđenje, a da li će brend Išgl taj višegodišnji spor moći da izdrži treba da oceni pokrajina Tirol“, poručuje Kolba.

Podnosioci tužbe žele od države obeštećenje. Oni planiraju da na suđenje pozovu kao svedoke austrijskog kancelara Sebastijana Kurca i više ministara.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More