Postignut dogovor o produženju lokdauna u Nemačkoj! Još 16.000 novih slučajeva korone, preminulo još 1.148 ljudi!

Foto: (Hannibal Hanschke/Pool via AP)
596

Nemačka kancelarka Angela Merkel i premijeri 16 nemačkih pokrajina dogovorili su se juče da se u okviru novog paketa mera protiv širenja korona virusa produži trajanje “zaključavanja” za većinu trgovinskih objekata i škola do 14. februara.

“Vreme je da se preduzmu preventivne mere protiv pretnje od ovog virusa”, izjavila je Merkelova na konferenciji za novinare nakon sastanka sa premijerima nemačkih pokrajina, prenosi Rojters.

Prema novim pravilima, građanima će biti zabranjeno nošenje platnenih maski ili šalova kao zamene za maske u javnom prevozu, javili su ranije nemački mediji.

Iako se poslednjih dana beleži manji broj novoinficiranih, taj pad broja novozaraženih u Nemačkoj mora biti dodatno ubrzan kako bi se sprečio rizik od širenja novog soja korona virusa.

Nemačka: Obolelo još skoro 16.000 ljudi, preminulo 1.148

U poslednja 24 časa broj potvrđenih infekcija korona virusom u Nemačkoj veći je za 15.974, saopštio je danas Institut “Robert Koh” za infektivne bolesti.

U Nemačkoj je preminulo još 1.148 ljudi od kovida, pa je broj preminulih od početka pandemije 48.770, preneo je Rojters.

Ukupan broj obolelih od kovida-19 sada iznosi 2.068.002.

Megalokdaun za Nemačku! Procurele detalji sastanka Merkelove sa premijerima, ima i novih mera

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More