Beograd dobio ATP turnir za 2021: Đoković vraća Srbiju na tenisku mapu sveta!

Foto: Youtube/printscreen
71

ATP je na svom zvaničnom sajtu objavio kalendar turnira u 2021. godini, a ono što je za ovdašnju tenisku javnost veoma prijatno iznenađenje jeste i to što se na spisku turnira nalazi i ”Srbija open”!

Turnir pripada kategoriji 250. Naravno, igrao bi se u Beogradu, u Teniskom centru ”Novak”, na šljaci, i to u periodu od 19. do 25. aprila.

Ovo praktično znači povratak beogradskog turnira posle devet godina, s obzirom da je poslednji put ”Srbija open” održan 2012. godine, kada je titulu osvojio Italijan Andreas Sepi.

ATP je takođe saopštio da je ”Srbija open” preuzeo turnir koji se do sada održavao u Budimpešti. Direktor turnira biće Novakov brat Đorđe koji se prošlog leta uspešno oprobao u toj ulozi tokom ”Adrija Tura”.

U isto vreme biće održan i turnir u Barseloni, pa će biti teško očekivati najbolje španske tenisere na ”Serbija openu”, ali verujemo da će Novak nastupiti, uz podseaje da je on osvajao ”Srbija open” 2009. i 2011. godine.

 

 

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More