Nova uredba pred austrijskim poslanicima: Produženo zaključavanje, nove maske, veća distanca…

A man and his son walk in downtown Frankfurt, Germany, Tuesday, Jan. 19, 2021. German politics decides about further Coronavirus restrictions on Tuesday. (AP Photo/Michael Probst)
126

Ministar zdravlja Rudolf Anšober uputio je nacrt nove uredbe, kojom će biti produžena i pooštrena mera zaključavanja, parlamentu na usvajanje.

Ta uredba predviđa od 25.januara obavezu nošenja maske višeg nivoa zaštite, to jest FFP2 u javnom prevozu, ali I prilikom kupovine, ili odlaska kod automehaničara, ali I na pijacama, bile otvorene ili zatvorene, te I za preuzimanje naručene hrane iz restorana.

FFP2 maska je potrebna I za ulazak u sud, ili bilo koje druge institucije.

Tu masku će, prema uredbi, morati da nose svi stariji od 14 godina.

Pored toga obavezna distanca prema osobama iz drugog domaćinstva se povećava sa jednog na dva metara.

Uredba predviđa i nastavak primene celodnevnog policijskog časa, koji dozvoljava izlaz iz kuće za potrebne rada, kupovine, šetnja zbog psihičkog I fizičkog zdravlja, pružanje pomoći drugima.

Jedna novina je i nedeljni obavezujući test za određene grupe ljudi.

Tako će nedeljno testiranje na korona virus biti obavezno, pored medicinskog I negovateljskog osoblja, I za sva lica koja imaju direktan kontakt sa mušterijom, kao što su prodavci, vozači I slično.

Takođe moraju da se testiraju I nastavnici, radnici u logistici, ali i svi u javnom sektoru koji imaju kontakt sa građanima, te i profesionalni sportisti.

 

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More