Poslodavci u Nemačkoj i Austriji imaju zahtev prema svojim radnicima: DA SE NE VAKCINIŠU! Obe firme rade isti posao (FOTO)

Foto: Tanjug/ AP Photo/Jae C. Hong
96,744

Uprava preduzeća Mentrup Bedachung und Holzbau („Krovovi Mentrup“) iz nemačke pokrajine Severna Rajna Vestfalija objavila je u subotu na Fejsbuku saopštenje sledećeg sadržaja:Vakciniše li se neko od zaposlenih, smesta dobija otkaz, bez otkaznog roka!

Ko dopusti da mu ubrizgaju nepouzdane vakcine, osporene od tolikih stručnjaka u svetu, ugrožava stabilnost poslovanja našeg preduzeća!

Mi snosimo odgovornost za sve zaposlene! To podrazumeva postojan promet, plate na vreme itd.

Odbijamo eksperimente s proizvodnim kapacitetima svog preduzeća zarad farmaceutske industrije!

U tom pogledu obučavamo svoje zaposlene i na to im skrećemo pažnju.

Mi smo ekipa koja radi zajedno!

Svi imamo zadatak da svoje preduzeće, porodice i porodice zaposlenih stabilno provedemo kroz ovu privrednu krizu!
Ko to ne razumije, moraće potražiti posao negde drugo!

Hvala na pažnji!
Poslovodstvo Mentrup Bedachung und Holzbau GmbH


Poslije kritika, vlasnik preduzeća sutradan je obrisao objavu, uz prateće saopštenje:

Moj stav povodom prethodne objave:

Srdačno se zahvaljujem svima, i mislim to ozbiljno! Živimo u vremenu kad se sve prihvata nekritički. Na starim i bespomoćnim ljudima vrši se vakcinacija, i bez stručnog objašnjenja, pri tom zapravo ni ne znajući posledice po čoveka. Prihvata se da ministri preko stručnih branši prosto odluče da se morate vakcinisati ili ostajete bez posla…

Imam najbolje zaposlene koje poslodavac može poželjeti. Nikome od njih nisam ni zabranio vakcinisanje (što kod svih ne bi ni bilo neophodno), niti ga postavio kao obavezu. To neću činiti ni ubuduće, jer to ionako nije na meni. U petak smo to razjasnili sa zaposlenima i obrazložili objavljeno saopštenje.
U ovim vremenima je važno da smo jedni prema drugima iskreni i verodostojni!

Niko od hejtera nije se dosad nijednom kritički osvrnuo na planove za obaveznu vakcinaciju za medicinsko osoblje, što smatram zaista zabrinjavajućim!

Imam mnogo prijatelja i poznanika koji rade kao medicinsko osoblje i koji se baš zbog tog veoma boje i hteo sam da ih ohrabrim! NIKO NEMA PRAVO DA NEKOM PROTIV SOPSTVENE VOLjE USKRAĆUJE VAKCINACIJU, A POGOTOVO DA MU JE NAMEĆE! I ako se niko ne usuđuje da progovori, učiniću to ja za vas! Razmislite do čega bi mogli dovesti vaši komentari ako ne uzmete u obzir i drugu stranu!
Uve Mentrup

Prema pisanju Špigla, prvobitna, u međuvremenu obrisana objava podeljena je za jedan dan 3 hiljade puta, i imala 9 hiljada sviđanja („lajkova“).

Foto: Pixabay

Sličan slučaj desio se i u susednoj Austriji gde je firma, koja se takođe bavi postavljanjem krovova,  postavila oglas da traži radnike uz sledeći zahtve.

– Tražim radnike za proleće 2021. godine. Oni koji su se vakcinisali protiv korone ili planiraju da to učine, neka se ne prijavljajuju – navodi se u oglasu kompanije Hemer na Fejsbuku, koji je u međuvremenu obrisan, prenosi portal “Heute”.

– I dalje znamo toliko malo u vezi sa vakcinacijom. Ne želim rizik da nekoga unajmim i da se taj radnik razboli odmah posle vakcinacije – kazao je Peter Hemer, vlasnik kompanije koja se bavi postavljanjem krovova.

 

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More