Deca iz srpskih škola u dijaspori i regionu snimila spot “Negujmo srpski jezik” (VIDEO)

Foto: Youtube printscreen Mala moćna muzika
42

Uoči školske slave Svetog Save objavljen je muzički spot „Negujmo srpski jezik“, u kome je učestvovalo pedeset učenika sa nastavnicima Srpskih dopunskih škola iz Danske, Francuske, Italije, Slovenije i Republike Srpske.

Udruženje nastavnika muzičke kulture Srbije, zajedno sa koordinatorima i nastavnicima iz Srpskih dopunskih škola u dijaspori, realizuju projekat „Deca – Srbiji”, koji je podržan od Ministarstva spoljnih poslova, Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu.

Aleksandra Stanković, nastavnik muzičke kulture i koautor projekta, kaže: „Projekat „Deca – Srbiji” obuhvata srpsku decu iz regiona i dijaspore, udruženu u horskom pevanju sa vršnjacima iz Srbije. U vreme pandemije Kovid 19, kada su zatvorene škole u Evropi i regionu, pedesetoro dece sa nastavnicima Srpskih dopunskih škola Danske, Francuske, Italije, Slovenije i Republike Srpske, na onlajn probama, pripremali su pesmu „Negujmo srpski jezik”.

Zajedničkim muziciranjem i pevanjem skrenuli su pažnju na značaj povezanosti regiona i dijaspore sa maticom Srbijom, kroz dragoceno učenje jezika. Nakon pesme „Strujno kolo”, upriličene na Nacionalni dan nauke i rođendan Nikole Tesle, u kojoj su učestvovala deca Srbije sa srpskom decom iz Amerike i Kanade, „Negujmo srpski jezik” je je druga numera u projektu „Deca Srbiji”, koji će se nastaviti sa realizacijom svojih ciljeva i u 2021. godini.”

Deca iz Srbije i dijaspore pesmom “Strujno kolo” obeležila dan rođenja Nikole Tesle (VIDEO)

Ova numera biće sastavni deo ovogodišnjeg Svesrpskog dečjeg Sabora, na kome Dečji kulturni centar Beograd okuplja mališane srpskog porekla iz čitavog sveta, prilagođavajući se novonastalim okolnostima, piše RTS.RS

Izvor RTS.RS
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More