“Srpski mesec u Velikoj Britaniji 2021”, nova forma kataloga Britanski Srbi

73

Tradicionalna manifestacija „Srpski mesec u Velikoj Britaniji 2021“ održaće se po 13. put od 27. janura do 2. marta. Ove godine, zbog pandemije, svi događaji će se održati virtuelno i biti dostupni na mreži putem zoom-a. Pozitivan aspekt toga je da će sadržaji biti dostupniji publici širom Velike Britanije, a takođe i iz celog sveta. Pozivamo sve zainteresovane da se pridruže ovoj manifestaciji i tako povežu sa srpskom dijasporom u Velikoj Britaniji.

Tradicionalni katalog Srpskog meseca je ove godine dobio novu formu i tematski sadržaj ‘Britanski Srbi’. Katalog predstavlja članke o istoriji i tokovima razvoja naše dijaspore širom Velike Britanije, uključujući gradove London, Birmigen, Bedford, Bristol, Reding, Kanterburi, Koventri, Halifaks, Lester, Gilford i Oksford. Ovim putem je širok dijapazon srpske zajednice predstavljen čitaocima, uključujući i članke mlađe generacije koja je odrasla u Velikoj Britaniji, o tome kako oni doživljavaju svoje srpsko poreklo.

Prvog dana Srpskog meseca, u okviru proslave Svetoga Save, imaćemo pristup ekskluzivnom virtuelnom obilasku Hrama Svetog Save u Beogradu sa ocem Draganom Šovljanskim, dostupnom za gledanje na jutjub kanalu Virtualni obilazak Hrama Svetog Save / A virtual tour of the temple of Saint Sava – YouTube.

Program se nastavlja sa Svetosavskom Akademijom i obeležavanjem Dana sećanja na žrtve Holokausta. Sledećih mesec dana sagovornici iz različitih sektora biće gosti javnih tribina, književnih večeri, predavanja, kao i muzičkih sadržaja. Virtuelni program je omogućio i veliki broj učesnika iz Srbije, kao i aktivnosti za mlade – uključujući FIFA turnir za video-igrice i kviz na temu ‘Sve o Srbiji’. Aktuelna tema Kovid pandemije će biti sagledana od strane srpskih doktora i ostalih medicinskih stručnjaka koji žive i rade u Velikoj Britaniji.

Ceo katalog, koji uključuje program Srpskog meseca, možete pogledati u priloženom linku:

https://serbiancouncil.org.uk/wp-content/uploads/2021/01/SERBIAN-MONTH-2021_compressed.pdf

 

Svi događaji će se snimati i biti dostupni na jutjub kanalu: Serbian Month – YouTube

 

Izvor Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More