Srbija kandidat za domaćina Mundijala i to sa komšijama!?

FOTO: FSB.rs
460

BEOGRAD – Deluje potpuno neverovatno, ali politički izvori ukazuju na to da su četiri zemlje, među kojima i Srbija, zainteresovane za zajedničku kandidaturu za Mundijal 2030. godine.

Rumunski novinar se poziva na političke izvore i tvrdi da su Rumunija, Srbija, Grčka i Bugarska zainteresovani za zajedničku organizaciju Svetskog prvenstva u fudbalu 2030. godine!

Na prvi pogled deluje neverovatno, posebno ako imamo u vidu da u Srbiji ne postoji nijedan fudbalski stadion koji ispunjava uslove kakvi su potrebni za organizaciju Svetskog prvenstva.

Primera radi, Rusija je kao organizator poslednjeg Svetskog prvenstva imala dvanaest stadiona na kojima su igrane utakmice, a gotovo svi su izgrađeni ili renovirani za potrebe Mundijala.

Ukoliko je informacija o kandidaturi „balkanskog kvarteta“ tačna, to znači da bi svaka od navedene četiri zemlje morala da ima makar po tri stadiona koji ispunjavaju rigorozne zahteve FIFA.

Osim stadiona tu još mnogo uslova koje treba ispuniti a koji se tiču infrastrukture zbog čega vest o zajedničkoj kandidaturi Srbije, Rumunije, Grčke i Bugarske za domaćina Mundijala 2030. godine deluje potpuno nerealno.

Naredno Svetsko prvenstvo biće odigrano u Kataru 2022. godine, zatim sledi Mundijal u SAD, Meksiku i Kanadi 2026. godine, a nakon sledeće planetarne smotre znaćemo gde će biti održan turnir 2030. godine.

Ukoliko Srbija, Rumunija, Grčka i Bugarska zaista žele Mundijal, ozbiljni potezi morali bi da budu povučeni već u naredne dve godine.

Izvor Sportske.net
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More