Ogroman korak za srpsku dijasporu u SAD: Osnovana Srpsko-američka glasačka alijansa – SAVA PAC

Foto: Tanjug/ AP Photo/J. Scott Applewhite
115

Srpsko-američka glasačka alijansa (Komitet političke akcije) – SAVA PAC, je noosnovana organizacija formirana u Sjedinjenim Američkim Državama, saopšteno je danas iz te organizacije.

Organizacija je proistekla iz inicijative “Srbi za Trampa”, a kako navode bez obzira na ishod izbora ponosni na način kako je kampanja sprovedena te da je u pitanju bio “pionirski korak” u organizovanju srpske dijaspore u Sjedinjenim Državama, da se, kako se navodi, kao zajednica građanski uključi u američki politički proces.

“Uočavajući veliku potrebu Amerikanaca srpskog porekla za kvalitetnim predstavljanjem u Vašingtonu, organizacija SAVA je zamišljena kao transparentni, nestranački komitet političke akcije (PAC) koji će podržati pojedinačne kandidate na budućim izborima na svim nivoima i raditi na zagovaranju određene zakonodavne aktivnosti ili javne politike koje su od interesa za srpsko-američku zajednicu”, navedeno je u saopštenju.

SAVA PAC je, dodaje se, prva organizacija tog tipa u istoriji srpske dijaspore.

Predsednica organizacije je njen osnivač, profesorka Olga Ravasi.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More