Pooštrene granične kontrole! Više od trećine putnika vratili sa granica Nemačke

Foto: Tanjug/ Sebastian Kahnert/dpa via AP
528

Nemačka je danas uvela strogu graničnu kontrolu sa Češkom i austrijskom pokrajinom Tirol u pokušaju da zaustavi širenje novih, zaraznijih varijanti korona virusa.

Nova ograničenja, koja su stupila na snagu u ponoć, ograničavaju ulazak sa tih područja nemačkim državljanima i rezidentima, vozačima kamiona, radnicima u transportnim i zdravstvenim službama i drugima, koji se moraju registrovati onlajn i pokazati negativan test na korona virus, preneo je AP.

Stope zaraze u Nemačkoj opadaju poslednjih nedelja, ali zvaničnici su zabrinuti zbog mogućeg uticaja varijanti koje su otkrivene u Velikoj Britaniji i Južnoj Africi.

Obe verzije su prijavljene u Nemačkoj, ali za sada čine samo mali procenat slučajeva.

Savezna policija je saopštila da je jutros 288 od 717 ljudi proverenih na granici prema Češkoj vraćeno jer nisu imali pravo da uđu u Nemačku, kao i 247 osoba od preko 1.000 na granici sa Tirolom.

Nemačka kancelarka Angela Merkel i 16 nemačkih guvernera država dogovorili su se u sredu da produže većinu ograničenja do 7. marta, iako škole i frizeri mogu da budu otvoreni ranije.

Oni su postavili novi cilj od 35 slučajeva na 100.000 stanovnika nedeljno pre nego što budu dozvolili otvranje malih prodavnica, muzeja i drugih preduzeća.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More