Dijaspora u Austriji o novom patrijarhu: Srpski vernici se uzdaju u njega!

FOTO TANJUG/ RADE PRELIC
111

Srpska dijaspora u Austriji pozdravila je izbor i ustoličenje novog patrijarha SPC Porfirija.

Tako predsednik Slobodarske hrišćanske platforme Konstantin Dobrilović istakao je da je Porfirije izuzetan teoolog i “vredan pastir, jednom rečju dobar izbor, dobar čovek”, te ukazao da kao mlad patrijarh može da se nosi sa uskušenjima ovog doba.

„Nikad nije bilo lako biti patrijarh srpski pogotovo ne u našem vremenu. Patrijarh ima obavezu i da ima dobar odnos sa državom, a i sa ostalim verskim zajednicama. Patrijarh Porfirije je kao mitropolit zagrebačko-ljubljanski dokazao da to može“, uveren je Dobrilović.

On navodi da je dijaspori potrebna naša crkva, a time i patrijarh koji je spreman za reševanje problema u novom dobu.

Predsednik SPKD „Prosvjeta“ u Austriji Srđan Mijalković čestitao je novom patrijarhu, poručivši da se srpski vernici u dijaspori uzdaju u njega, kao i u ranije duhovne poglavare.

„Verujem da će čuvajući jedinstvo naše crkve čuvati i unaprediti jedinstvo našeg naroda u matici, posebno u delu našeg naroda koji živi u rasejanju, a koji je neraskidivi deo zajedničkog srpskog kulturnog i duhovnog prostora“, podvukao je on.

Izvor Tanjug

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More