Žarište južnoafričkog soja korone u Austriji dobija dodatnih 100 hiljada doza vakcina

Foto: Wikipedia, Insbruk sedište pokrajine Tirol
255

Austrija će dobiti dodatnih 100.000 doza Fajzerove vakcine protiv korona virusa za vakcinaciju u Tirolu, jednom od najvećih žarišta južnoafričke varijante korona virusa u Evropi, saopštila je danas austrijska vlada.

Prošlog meseca austrijske vlasti su uvele negativni test na korona virus kao obavezujući za izlazak iz Tirola, preneo je Rojters.

Studije pokazuju da bi postojeće vakcine mogle biti manje efikasne protiv te varijante.

Evropska komisija se složila da odobri Austriji dodatne doze vakcina, koje planira da da svim odraslim osobama u tirolskom okrugu Švac, području koje je ta varijanta najviše pogodila, rekao je kancelar Sebastijan Kurc na konferenciji za novinare.

“Naš je cilj da tu varijantu suzbijemo najbolje što možemo. Ta varijanta predstavlja pretnju svima nama, ne samo u Tirolu nego i u celoj Austriji”, rekao je kancelar Sebastian Kurc.

On je dodao da je broj aktivnih slučajeva u Tirolu pao sa 200 na manje od 100.

Kurc je naveo da će biti sprovedeno međunarodno istraživanje u Švacu kako bi se utvrdilo da li je vakcina Fajzer-BioNTeka efikasna protiv južnoafričke varijante u onoj meri u kojoj vlada očekuje.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More