Prihvatila poziv ambasadora Srbije: Kongresmenka Klaudija Teni novi član Srpskog kokusa na Kapitol hilu (FOTO)

Foto: Tviter/printscreen
117

Kongresmenka Klaudija Teni iz američke države Njujork prihvatila je poziv ambasadora Srbije u SAD Marka Đurića da bude član Srpskog kokusa na Kapitol hilu.

Ona je danas u razgovoru s Đurićem rekla da je za nju taj poziv posebno značajan imajući u vidu da je u mladosti i poslovno i privatno bila povezana za našu zemlju.

Tokom osamdesetih godina prošlog veka Klaudija Teni bila je jedina Amerikanka zaposlena u tadašnjem jugoslovenskom Generalnom konzulatu u Njujorku. Takođe, u više navrata je posetila nekadašnju Jugoslaviju, gde se upoznala sa našom kulturom i naučila srpsko-hrvatski jezik.

Zahvalivši kongresmenki na podršci i pristupanju našem Kokusu, Ðurić je ocenio da je Klaudija Teni kao nekadašnja diplomatska koleginica pravi primer dugogodišnje i uspešne saradnje dveju zemalja koje u ovoj godini obeležavaju značajan jubilej 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More