Da se u Americi čuje srpski glas! Osnovana srpsko-američka lobistička organizacija u SAD

Foto: Facebook/ Srpsko američka glasačka alijansa/ printscreen
107

U SAD osnovan je Komitet politicke akcije, Srpsko Američka Glasačka Alijansa (SAVA PAC), čiji je cilj da pruži podršku kandidatima na budućim izborima u toj zemlji i da zagovara zakonodavne aktivnosti i javnu politiku koja je od interesa za srpsko-americku zajednicu.

To je, ističe se u saopštenju, prva organizacija ovog tipa u rasejanju.

Pored prof. dr Olge Ravasi, koja je osnivač i predsednica SAVA PAC, savetodavnu ulogu će imati ugledni pojedinci iz srpske zajednice, ali i doajeni američkog političkog establišmenta.

Predsedavajući savetničkog odbora je David Vuić, inženjer NASA i čovek koji je bio deo srpskog „Apolo 7“ tima, učestvujući u jednom od najvećih podviga za čovečanstvo kada je ljudska noga kročila na Mesec.

Odboru se pridružio i bivši dugogodišnji kongresmen Ted Po, veliki saveznik Srba i političar koji je za vreme svog mandata predsedavao Spoljno političkim komitetom i Srpskim Kokusom u američkom kongresu.


Član odbora je i Dru Hiat koji je u nekoliko navrata boravio u Beogradu, i dugo godina sarađuje sa predsednicom Ravasi.

On je, inače, u svojoj karijeri kontinuirano zauzimao vrlo visoke pozicije u američkom političkom establišmentu, uključujući rad u Beloj kući direktno za bivšeg predsednika Džordža Buša.

Njegovo iskustvo, kontakti, i uticaj su, prema saopštenju, od ključnog strateškog značaja za organizaciju i za celokupno rasejanje.

Četvrti član Saveodavnog odbora je dr Mima Nedeljković, čije je iskustvo u Vašingtonu nemerljivo, a posebno u agencijama i organizacijama od ogromnog ekonomskog i investicionog značaja.

Izboru članova odbora, a razgovori su u toku sa drugim ličnostima, se daje na zančaju, te je cilj organizacije imati uticajne, i nadasve politički kompetentne savetnike, dajući celoj misiji poseban integritet, težinu i ozbiljnost koja nedostaje dugi niz godina u plasiranju interesa srpsko-američke zajednice.

Srpsko Americka Glasacka Alijansa je nestranački Komitet političke akcije, registrovan i pravno regulisan kroz Državnu izbornu komisiju SAD.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More