SVE CRNJE I CRNJE! Zaraženo 5.471 ljudi, 39 preminulo

foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ bg
61

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 18.528 osoba, od kojih je 5.471 pozitivna, dok je, nažalost, 39 osoba preminulo.

Podsetimo, juče smo imali zaraženih 4.512 osoba za dan od 14.079 testiranih, dok je preminuo 41 pacijent. Prema jučerašnjim podacima, na respiratoru je bilo 252 pacijenata.

Srbija sprema serološki test na antitela, primećuje korona virus u ranoj fazi

Dosadašnji korona rekordi : najviše pozitivnih u jednom danu – 7.999, najviše ljudi na respiratorima – 353, najviše testiranih – 22.837 i najviše preminuih – 69.

Današnje brojke su se čekale sa nestrpljenjem jer, kako je najavio i epidemiolog dr Predrag Kon, današnja cifra novozaraženih umnogome može da odredi da li će biti relaksacije mera.

– Pogotovo u Beogradu je broj vakcinisanih 30 dosto. Trenutno imamo najozbiljniju epidemiološku situaciju bez obzira na brojke. Taj vrh piramide ukupnog zaražavanja su hospitalizovani i posebno oni koji su na respiratoru, a takvih ima mnogo – kazao je epidemiolog.

Da situacija nije nimalo zavidna potvrdio je danas i infektolog Goran Stevanović nakon sastanka direktora kovid bolnica s ministrom zdravlja, koji je naglasio da su kapaciteti u zdravstvenim ustanovama gotovo popunjeni.

– Situacija nije laka, mesta za kovid bolesnike su gotovo popunjena, jer se njihov priliv ne smanjuje, imamo mesta za 24 sata ili nešto više od toga, nakon toga će morati novi kapaciteti da se otvaraju – izjavio je direktor Infektivne klinike Goran Stevanović.

Stevanović je rekao da sve zajedno govori u prilog situaciji koja je na granici izdržljivosti za zdravstveni sistem.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More