Dvoje mrtvih u napadu ispred Kapitola: Napadač (25) i policajac, drugi povređen! (FOTO)

Foto: Tanjug/ U.S. Capitol Police via AP
101

Napadač koji se večeras automobilom zaleteo u barikade u blizini Kapitola u Vašingtonu, preminuo je usled povreda, kada su ga policajci upucali, pošto je prethodno povredio dvojicu pripadnika zakona, ali je jedan od policajaca podlegao povredama, javio je AP.

Opsadno stanje ispred Kapitola, ima povređenih, policija blokirala prilaze (VIDEO)

Neimenovani pripadnik zakona je ranije potvrdio da je najmanje jedan policajac povređen nožem.

U prvobitnom izveštaju, jedan od zvaničnika Kongresa i izvor iz policije Kapitola su rekli za Si-En-En da se vozač zaleteo u barikade u blizini Kapitola, a iz automobila je izašao sa nožem.

Foto: Tanjug/ AP Photo/J. Scott Applewhite

Policija je reagovala i pucala u vozača, koji je potom uhapšen i u svesnom stanju prevezen u bolnicu, kao i teško povređeni policajac.

Mediji u SAD objavili su identitet napadača na Kongres. Kako navode, radi se o Noahu Grinu, 25-godišnjaku iz Indiane.

Pelosi: Zastave na pola koplja zbog ubijenog policajca

Predsedavajuća Predstavničkog doma Nensi Pelosi naredila je da se zastave spuste na pola koplja na zgradi američkog Kapitola u čast policajca koji je danas stradao u napadu u Vašingtonu, saopšteno je iz Kabieta Pelosijeve.

Danas je nepoznati napadač automobilom probio barikade kod Kapitala, ubio jednog i ranio drugog policajca, a iz policije su za Si-En-En potvrdili da je napadač bio naoružan nožem.

Robert Konte, vršilac dužnosti gradske policije, rekao da napad u blizini Kapitola “ne izgleda da je povezan sa terorizmom”.

“Ne čini se da je u pitanju teroristički napad, ali ćemo nastaviti da istražujemo da li ima nečeg bliskog teroru”, izjavio je Konte.

U međuvremenu, policija je odblokirala ulice, život se polako vraća u normalu, dodaje se u izveštaju Si-En-Ena.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More