Ekipa filma o Tomi Zdravkoviću u SAD: Čikago kao autentično mesto za priču o najvećem boemu (FOTO, VIDEO)

Foto: Saša Lukić
678

“Ja sam došao sa velikom strepnjom u Čikago, znao sam koliko nas posao čeka, rekonstruisati epohu u jednog stranom gradu, znam da nismo imali mogućnosti da to radimo kako to rade velike američke produkcije, ne samo da smo uspeli da to uradimo na najbolji mogući način nego je sve vreme atmosfera na snimanju bila fenomenalna”, izjavio je Dragan Bjelogrlić povodom završteka snimanja filma o Tomi Zdravković u Čikagu.

U restoranu Skadarliya održana je konferencija za štampu povodom završetka snimanja filma o Tomi Zdravkoviću. O radu na filmu “Toma” , utiscima, snimanju u Čikagu i svemu važnom što je doprinelo da se ovaj projekat završi uspešno,  govorili su : Vladimir Lisinac (Vladimir Lisinac Productions) kao izvršni producent, Dragan Bjelogrlić – ko-režiser i poducent, Milan Marić – glumac, Sanja Marković – glumica i Zoran Lisinac – scenarista i reditelj i Antonije Kovačević (Serbian Times) – menadžer snimanja u Čikagu. U filmskoj ekipi koja je nekoliko dana bila u Čikagu bio je i Goran Goga Volarević, direktor fotografije.


– Prva klapa je počela jula u Beogradu, odnosno u Valjevu, završili smo juče, to je stvarno jedan ogroman period gde čitava produkcija treba biti uključena…. Znali smo da proces dobijanja dozvola odnosno viza za dolazak će biti trnovit, nismo znali da li će to da se desi ili ne, ja sam insistirao da to bude Čikago, tražio sam neku autentičnost, orginalnost, mislim da ovakav jedan projekat sigurno zasužuje to i sve manje od ovoga bi bilo nedovoljno za takav jedan projekat – izjavio je izvršni producent Vladimir Lisinac.

Ekipa filma “Toma” ovog vikenda snimila je scene u Čikagu za istoimeni film o popularnom folk pevaču, kralju kafana i velikom boemu Tomi Zdravkoviću. Atmosfera i raspoloženje tokom snimanja bili su fantastični, sunčano vreme je poslužilo i bilo kao naručeno. Producent i ko-režiser filma “Toma”, Dragan Bjelogrlić  oduševljen dočekom u Čikagu i organizacijom rekao je:

– Da sam znao da će biti ovako dobro organizovano osmislio bih još scena, stvarno nisam verovao, zahvaljujem se svim našim ljudima koji su pomogli, ovo je zaista ozbiljan srpski grad!


– Kada igrate istorijsku ličnost morate da prođete kroz sve ono što je taj čovek ostavio za sobom,ali to ne mora da bude presudno, upravo u tome i jeste stvar da u nekom trenutku pročitate sve, pogledate sve što imate, poslušate u slučaju Tome sve što imate, nekao upijete te stvari, nađete neke ključne koje su vama bitne za građenje lika, od prilike pokušate da shvatite negde ko je taj čovek bio za vas i onda date sebe, rekao je za STV glumac Milan Marić.


Konferencija je imala i humanitarni karakter, jedan od fotografa, Milan Krkuš napravio je nekoliko fotografija sa seta, uramio i doneo kao poklon za aukciju koja će se održati online na Serbian Times portalu. Veliko iznenađenje nakon konferencije stiglo je od devojaka iz poslastičarnice “Mamine Krofnice” koje su uručile rođendansku tortu reditelju filma Zoranu Lisincu.

Izvor Srpska televizija USA
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More