Nemački ministar UPOZORIO: “Treba nam zaključavanje”, Viler: “Ne možemo sprečiti ovaj treći talas, ali nadam se da ga možemo razbiti”

Foto: Tanjug/AP Photo/Michael Sohn, pool
122

Direktor nemačkog Instituta “Robert Koh” Lotar Viler je poručio da neće biti moguće zaustaviti treći talas pandemije korona virusa koji prouzrokuje zabrinjavajući porast broja pacijenata na odeljenjima intenzivne nege.

“Ne možemo sprečiti ovaj treći talas, ali nadam se da ga možemo razbiti, što možemo samo zajedno”, izjavio je Viler, a prenosi agencija Rojters.

Napominje da će bolnice biti preopterećene pacijentima zaraženim sada dominantnim britanskim sojem korona virusa, koji je zarazniji i smrtonosniji od ranijih sojeva.

Istovremeno, ministar zdravlja Jens Špan je izjavio da Nemačka treba da primeni mere širom zemlje kako bi što pre “razbila” trenutni talas zaraze korona virusom.

“Treba nam zaključavanje”, rekao je Špan novinarima, dodajući da će možda biti potrebno uvođenje noćnog policijskog časa kako bi se dodatno smanjili socijalni kontakti.

Špan je naveo da je skoro 4.500 pacijenata trenutno na intenzivnoj nezi u Nemačkoj.

“Ako se ovo nastavi, to će biti previše za naš zdravstveni sistem”, zaključio je ministar

Viler: Potreban lokdaun od 2 do 4 nedelje

Direktor nemačkog Instituta “Robert Koh” Lotar Viler izjavio je danas da je neophodan lokdaun u Nemačkoj u trajanju od dve do četiri nedelje da bi se “razbio” treći talas korona virusa.

Prema njegovim rečima, projekcije su pokazale da mobilnost treba da bude masovno smanjena kako bi se zaustavio porast infekcija, prenosi agencija Rojters.

“Svakog dana u kome ne delujemo, gubimo živote”, rekao je Viler na nedeljnoj konferenciji za novinare.

On je prethodno izjavio da neće biti moguće zaustaviti treći talas pandemije korona virusa koji prouzrokuje zabrinjavajući porast broja pacijenata na odeljenjima intenzivne nege.

“Ne možemo sprečiti ovaj treći talas, ali nadam se da ga možemo razbiti, što možemo samo zajedno”, izjavio je Viler.

Napominje da će bolnice biti preopterećene pacijentima zaraženim sada dominantnim britanskim sojem korona virusa, koji je zarazniji i smrtonosniji od ranijih sojeva.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More