Srboljub i Srbislava, zet i snajka Holivuda

Holivudski glumci koji nose srpsko poreklo

Foto: printscreen/youtube
829

Srpski zet i snajka u Holivudu, Srboljub Brkljač i Srbislava Blažić, najočigledniji su primer da je među srpskim iseljenicima nostalgija neizlečiva muka, te da roditelji svoju decu, rođenu u iseljeništvu, krštavaju ne samo starim srpskim imenima, već i onima po kojima će se uvek znati da su  njihovi potomci ponikli iz srpskog roda.

Srboljb -Kris Brkljač je rođen u Australiji i muž je američko-kanadske glumice Stane Katić koja je svet ugledala u Kanadi.

Krštena kao Srbislava, a javnosti poznatija kao Sandra ili Sibi Blažić, rodila se u Čikagu. Muž joj je glumac Kristijan Bejl, sa kojim ima kćer Emelin i sina Jozefa.

Krisijan Bejl i Sibi Blažić Foto: wikimedia

Srboljb-Kris Brkljač je na svet došao u Sidneju.  Uspešan je biznismen i po proceni američkih medija, zajedno sa suprugom Stanom, u prošloj godini bio je “težak” oko 12 miliona dolara. Pošto mu je karijera u usponu, očekuje se da će njegova neto vrednost rasti u poslovanju. Roditelji su mu rodom iz Like, u Australiju su otišli davnih decenija.

Srboljub u Sidneju ima braću Nikolu i Dragoljuba.  Nakon završene strednje škole Srboljub je studije nastavio u Americi. Diplomirao je u oblasti komunikacija i pravnih nauka. Dok je studirao bilo je trenutaka kada je bio beskućnik i živeo na ulicama Njujorka.

Prvi posao je pronašao u jednoj softverskoj kompaniji na Floridi, gde se sprijateljio sa Markom Katićem, Staninim bratom i zajedno su krenuli u poslovne poduhvate. Tad je upoznao Stanu, koja takođe potiče iz srpskog roda u Hrvatskoj, ali je rođena u Kanadi pre nego što se njena porodica nastanila u Aurori, Ilinois u SAD-u, gde je maturirala, a zatim diplomirala na pozorišnom odseku Univerziteta u Torontu.

Kris (Srboljub) i Stana su bili u vezi nekoliko godina, viđani su zajedno na raznim javnim dešavanjima, a onda su se razišli. Pomirili se se 2007.  i 2015. godine se venčali na privatnoj svečanosti održanoj u jednom pravoslavnom srpskom manastiru. Dece još nemaju.

Srboljb-Kris Brkljač je u međuvremenu osnovao sopstvenu kompaniju sa sedištem u Los Anđelesu, u Kaliforniji. Često se vidi da putuje sa svojom suprugom, da je u njenoj pratnji na glamuroznim događajima, ali bračni život oboje drže daleko od očiju javnosti.  Srboljb ima i malo glumačkog iskustva  pojavivši se u filmu “Izgubljeni u Firenci“, u kojem je glumila njegova supruga Stana.

Za razliku od glumice Stane Katić, njen muž Kris, osnosno Srboljub Brkljač, lični i poslovni život drži podalje od društvenih internet mreža, daleko od kamera i medijske pažnje.

Sandra ili Sibi, rođena je kao Srbislava Blažiću Čikagu, a njeni roditelji Slobodan Blažić i Nadežda Topalski su Beograđani.  U braku je saKristijanom Bejlom, za kojeg se udala 29. januara 2000. Upoznali su se sredinom devedesetih, kada je Sibi bila asistentkinja Vinone Rajder.

Srbislava je radila kao model i šminkerka,  bila i statista u filmu “Uspon mračnog viteza”, u kojem je njen  muž igrao Betmena. Dok nije upoznao  Srbislavu, Kristijan je bio uveren da se nikad neće oženiti, zbog problema koje je imao u sopstvenoj familiji, gde su svi razvedeni.

Za razliku od  Sibi, koja je rođena u Americi,  Bejl je rođen u Velsu i u SAD je došao iz Velike Britanije. Roditelji su mu se razveli 1991. godine i to je ostavilo traga na glumcu. Majka je insistirala da Kristijan žavrši fakultet, a otac je sina video kao holivudsku zvezdu. Otac ga je držao pod strogom kontrolom, uspeo čak da ga odvoji od majke i obe sestre.

Foto: wikipedia

Srbislava je ipak uspela da promeni njegovo mišljenje o braku.

“Ona je tako dobra, snažna. Moja supruga je neverovatno jaka žena, otresita i ne trpi bilo kakve gluposti. Zato je volim. Kako se ponašam kod kuće, to zavisi od uloge koju spremam, ali Sibi se to sviđa. Neki bi pomislili ‘jadna žena, sigurno joj nije lako nositi se sa svim tim’, a s druge strane može joj se zavideti i reći ‘kakva srećnica, u isto vreme može biti s toliko različitih muškaraca”, govori  Kristijan Bejl o svojoj supruzi.

R. LONČAR

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.nasiusvetu.com 

Izvor Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More