Najstarija žena američke dijaspore proslavila 100. rođendan! Kosara je robijala zbog podrške četničkom pokretu, a zore je dočekivala uz Tozovca i Tomu Zdravkovića (VIDEO)

Foto: Youtube/printscreen
660

Kosara Savkić, najstarija Srpkinje dijaspore, juče je u Čikagu proslavila svoj jubilarni 100. rođendan.

Kosara svoj vek nije proživela tek tako, već bi se od njene životne priče komotno mogao napraviti holivudski blokbaster, a bogami i čitava serija koja bi oborila rekorde gledanosti na Netfliksu, prenosi SerbianTimes.info.

Kao mlada fotografkinja provela je tri godine u zatvoru zbog podrške četničkom pokretu, a onda je preko Beča, Egipta i Pariza uspela da se dokopa Amerike i Čikaga, gde je držala nadaleko čuvene kafane, u kojima se dočekivala zora uz pesmu najvećih estradnih boema, poput Tozovca i Tome Zdravkovića.


Kad je pitate u čemu je tajna njene dugovečnosti, ko iz puške odgovara:

– Osmeh!

Pogledajte kako je baka Kosara proslavila svojih prvih sto godina sa članovima srpske redakcije, a njenu uzbudljivu životnu ispovest uskoro pogledajte na kanalu Serbian News USA!

Izvor Serbiantimes.info
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More