Darovi srpskoj biblioteci u Montrealu

Knjige autora učesnika, posle  završetka Salona knjige, biće donirane  srpskoj biblioteci "Stevan Jorgović" u Montrealu

Foto: facebook/Biblioteka "Stevan Jorgović"
466

Salon knjige srpskih autora koji žive i stvaraju u Kanadi, treći po redu, biće održan početkom marta u Torontu.  Tema salona je čuvena misao Miloša Crnjanskog: “Mi ćemo izumreti i doći će bolje stoleće, ono uvek dolazi”, navodi se u najavi na portalu Salona knjige.

Pisac Violeta Dimitrijević je organizator i moderator. Termin i mesto održavanja biće naknadno saopšteni. Prošlogodišnji Salon je održan u prostorijama Srpske nacionalne akademije, u Torontu.

Foto: facebook/Biblioteka “Stevan Jorgović”

Prijavljivanje učesnika je u toku i traje do 23. februara. Autori treba da pošalju svoje knjige ili esej, kratku biografiju i bibliografiju svojih radova, na adresu:60 Southport st #124 M6S 3N4 Toronto, ОN. Kotizacija  je 50 dolara. Raspored prezentacija biće naknadno dogovoren.

Knjige autora učesnika, posle  završetka Salona knjige, biće donirane  srpskoj biblioteci “Stevan Jorgović” u Montrealu.

Foto: facebook/Biblioteka “Stevan Jorgović”

Biblioteka “Stevan Jorgović” osnovana je 1963. godine i nalazi se u okviru srpske crkve Svete Trojice u Vestmountu, Montreal. Misija ovog hrama knjige je očuvanje srpskog jezika i kulture u tom delu Kanade.

Biblioteka  takođe ima za cilj približavanje srpskog jezika, srpske istorije, nauke i kulture lokalnoj srpskoj zajednici, kako bi ih motivisalo i inspirisalo da zadrže svoj  identitet i kulturnu baštinu.  Fond se sastoji od knjiga na srpskom i na stranim jezicima o Srbiji i srpskom narodu. Rad u biblioteci je volonterski.

Bibliotekar je  Mila Božić  Erkić, a tim za katalogizaciju čini više stručnjaka, takođe sa Univerziteta Mek Gil.

R. LONČAR

Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.nasiusvetu.com 

Izvor Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More