Programeri iz Srbije na obuci u Majamiju

Započinje se sa dvonedeljnim programom, sa tendencijom produžetka obuke do tri meseca

248

Po dva predstavnika iz svake od četiri inovativne softverske Start ap firme iz Srbije, od 4. do 17. februara imaju priliku da u Majamiju pred amerčkim biznismenima predstave svoje projekte.

Reč je o firmama: 3DSS Tech, VetGuide, NaopaCo i BrandyFloss, koje su u konkurenciji od 120 učesnika izabrane na takmičenju u Privrednoj komori Srbije krajem prošle godine, u okviru Ist hab (East Hub) biznis akceleratora. Njima su plaćene povratne avio karte, kancelarijski prostor,  mentoring i stručni program.  Ostale troškove boravka u Americi snose sami.

Ist hab je prvi srpski biznis akcelerator i rešenje za startap kompanije koje do sad nisu imale mogućnost prezentovanja svojih ideja na razvijenim tržištima.

Tokom dvonedeljnog  boravka u Majamiju Ist hab će predstavnicima pomenutih firmi obezbediti besplatnu obuku kako da se osposobe za predstavljanje, na već razvijenom tržištu.  Taj stručni program, kako je saopšteno, obezbeđuje kompletnu logističku asistenciju neophodnu za razvoj, podrazumevajući: obuke, radionice i mentorstvo, konekcije sa vodećim ljudima iz prodaje i marketinga, pripremljene kancelarije u SAD, kao i susrete i dogovore sa potencijalnim investitorima iz SAD.

Započinje se sa dvonedeljnim programom, sa tendencijom produžetka obuke do tri meseca.

Ist hab, čiji je izvršni direktor Vuk Živković, osnovao je kancelarije u pet gradova u SAD: Majami, Njujork, Detroit, Feniks i Rali.

Aktivnosti  Ist haba obezbeđuju bazične savete za poslovanje u SAD, kao i putokaze za osnivanje firme nerezidenata SAD, što za osnivača firme znači da u Americi plaća porez,  ali ne podrazumeva mu i  pravo  nastanjenja u SAD, odnosno ne obezbeđuje tzv. zelenu kartu. Osim, u slučaju onih koji  investiraju najmanje milion dolara kad na tlu Amerike registruju firmu.

Da je ipak moguće od dobre ideje stvoriti uspešnu internacionalnu kompaniju primer je Vuka Živkovića. On je sa  softverskim projektom podrške sportskim klubovima “Playerhunter”, uspeo da u svoju kompaniju privuče više od dva miliona dolara investicija, a danas firma vredi oko osam miliona, ima više od 50 zaposlenih u Srbiji, Austriji, Poljskoj i Izraelu.

R. LONČAR

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.nasiusvetu.com 

Izvor Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More