Vladika s Kosova u Kanadi

Foto/Printscreen/You Tube
245

Svečani banket u  čast posete episkopa raško-prizrenskog i kosovsko-metohijskog Teodosija Šibalića  Srbima u Kanadi, održava se 10. februara u Vindzoru, u   crkvi Uspenja Presvete Bogorodice, poznatoj kao Vindzorska Gračanica, saopštava episkopija Srpske pravoslavne crkve u Kanadi.

Episkop Teodosije stigao je u Kanadu 8. februara po blagoslovu vladike kanadskog Mitrofana Kodića, kako bi tamošnjoj srpskoj zajednici iz prve ruke predstavio aktuelnu situaciju na Kosovu i Metohiji i apelovao da se pomogne srpskom narodu na KiM.

S istim ciljem vladika Teodosije će zatim, 16. februara,  biti gost u crkvi Svih Srba svetitelja u Misisagi, sutradan17. februara  je u Kičineru u crkvi Svete Trojice. Poslednjeg dana posete, 24. februara, u crkvi Svetog Nikole u Hamiltonu, služiće takođe liturgiju i besediti o stanju srpskih  manastira i crkvi na Kosmetu, kao i o situaciji u kojoj na KiM živi  srpski narod.

Episkop raško-prizrenski 12. februara biće specijalni gost na  proslavi  Sveta tri jerarha, kojima je posvećena pridvorna kapela u Miltonu, jedinom srpskom manastiru na tlu Kanade.

 

Foto/Kanadska eparhija SPC

Eparhija kanadska poziva sve vernike da uzmu molitveno učešće u liturgijama i uznesu molitve  Bogu  za svetinje kosovsko-metohijske, a za uzvrat da prime “blagoslov svetinja” koji im donosi vladika Teodosije “sa srpske svete zemlje”.

R. Lončar

Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.nasiusvetu.com

 

Izvor Nasiusvetu.com
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More