Ministar Dačić na Opernbalu u Beču (FOTO)

Foto: Tanjug
159

BEOGRAD – Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić prisustvovao je, na poziv austrijskog vicekancelara Hajnc-Kristijana Štrahea, sinoć najprestižnijem balu u Evropi, glavnom događaju balske sezone u Austriji, „Opernbalu“.

Bal je svake godine prilika austrijskim političarima da u goste pozovu svoje kolege iz sveta, a ove godine su se odlučili za političare sa Balkana.

Na Bečkom balu, šef srpske diplomatije je uživao u društvu supruge Sanje, a ispred ulaza u bečku Operu dočekali su ga Austrijanci koji su se okupili da mu traže autogram, prenosi se u saopštenju.

Ivica Dačić sa suprugom Sanjom, Foto: Tanjug

Dodaje se da je Dačić, kako je ranije obećao, za ovaj prestižni događaj obukao frak i leptir-mašnu.

Dačić je, pored Štrahea koji ga je pozvao, imao prilike da se vidi i sa kancelarom Sebastijom Kurcom kome je ovo bila prilika da se izmire nakon svađe do koje je došlo posle obećanja vicekancelara da Austrija neće podržati prijem Kosova u Interpol.

Foto: Tanjug

Austrijski vicekancelar Štrahe, tokom ranije posete Dačića, preneo je da je stav vlade Austrije da ne glasa za prijem Kosova u Interpol, ali je potom kancelar Kurc saopštio drugačije mišljenje i zvaničan Beč je podržao zahtev Prištine za prijem u svetsku policijsku organizaciju.

Prvi potredsednik Vlade je na ovom događaju bio i u društvu evropskog komesara za susedsku politiku i proširenje Johanesom Hanom.

 

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More