Nije bogat onaj koji ima već onaj koji daje (FOTO)

Foto:LiveRich fondacija
98

Humanitarna fondacija LiveRich, u saradnji sa NTC centrum i Prvom osnovnom školom u Užicu organizuje besplatni NTC vikend – Učenje kroz igru, koji će biti održan 30. i 31. marta ove godine.

Radionice će biti organizovane u Prvoj osnovnoj školi u tom gradu a podeljene su u nekoliko segmenata: seminar za vaspitače, učitelje i nastavnike, za roditelje predškolske i školske dece.

Kako su poralu Naši u svetu rekli u ovoj organizaiji radionice za decu će biti organizovane u dve starosne grupe – od četiri do osam godina i od osam do 12 godina.

Osnovni cilj i zadatak NTC vikenda je da se omogući i pomogne da deca maksimalno razvijaju svoje intelektualne sposobnosti, razvijaju brzinu mišljenja, povezivanja i zaključivanja, spreči se nedostatak i poremećaj pažnje i koncentracije u školskom periodu. Namera je i da se pravovremeno uoče darovita deca i podstakne razvoj njihovih veština kao i da se na najbolji način utiče na intelektualni razvoj dece u najranijem uzrastu upravo kroz igru.

Predavači na seminaru su autori NTC programa Ranko Rajović i Uroš Petrović.

Seminari i radionice će biti održani poslednjeg vikenda – 30. i 31. marta a tetaljan raspored možete pogledati OVDE.

Broj mesta je ograničen a besplatne karte svi građani Užica mogu preuzeti u redakciji Vesti od 18. do 22. Marta od 12-14h.

Kako je nastala fondacija

TDS Med (Total Drug Supply Medical) je američka kompanija, distributer farmaceutskih poizvoda, čiji osnivač je Užičanin, Dejan Stojić. Interface Pro je srpska partnerska kompanija sa kancelarijama u Užicu i Beogradu, koju je takođe osnovao gospodin Stojić sa ciljem da svoj posao proširi na svoju zemlju i svoj grad Užice.

Od samog osnivanja, misija kompanije TDS Med je briga o krajnjem korisniku, pacijentu. Drugim rečima briga o ljudima. Zato i nije čudno što se prva donacija u Srbiji desila i pre samog osnivanja fondacije.

Naime, kancelarija Interface Pro u Užicu nalazi se u renoviranom delu zgrade nekadašnje vojne kasarne IV Puk u naselju Krčgovo.

Po odlasku Vojske iz ovog objekta prvi stanari postali su članovi Udruženja vizuelnih umetnika Užica koji su pored svojih ateljea osnovali u istom prostoru i galeriju „Reflektor“. Sa njima Interface Pro od prvog dana ima izuzetno dobre odnose.

Početkom 2018. godine, želeći da doprinesu razvoju umetnosti u Užicu Interface Pro, na čelu sa Dejanom Stojićem, donirao je 673.000 dinara Udruženju za potrebe uredjenja njihovog radnog prostora u zgradi kasarne. To je bio početak i pre zvaničnog početka rada fondacije.

Ubrzo nakon toga, Dejan Stojić je došao na ideju da osnuje i organizaciju koja upravo za cilj ima unapređenje kvaliteta života i koja će imati stalne aktivnosti koje doprinose ovom cilju.

Leta iste godine zaposleni u kompanijama TDS Med i Interface Pro odlučili su da doniraju sredstva u humanitarne svrhe i ubrzo se rodila ideja o izgradnji dečijeg igrališta u Užicu, pored zgrade nekadašnje kasarne. Projekat izgradnje „Igralištanceta“ ujedno je i prvi zvanični projekat fondacije.

Ime fondacije Live Rich znači živeti bogato, ali bogato duhom, živeti kvalitetno.

T.NJEGOMIR

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.nasiusvetu.com

Izvor Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More