Novi spot američke ambasade VI STE SVET! Ovoga puta odata počast Miri Trailović (VIDEO)

Ovo je treći po redu spot kojim američka ambasada odaje počast zaslužnim građanima Srbije

Foto: printscreen/youtube/Vi ste svet
1,155

“Mart se u SAD obeležava kao Nacionalni mesec posvećen istoriji žena. Zbog svih velikih žena koje ste dali svetu, vi ste svet!” stoji u tvitu objavljenom na zvaničnoj strani ambasade SAD na društvenoj mreži Tviter.

U spotu posvećenom legendarnoj ličnosti domaćeg pozorišne scene Miri Trailović, osnivačice Ateljea 212 i Bitefa, pojavljuje se niz domaćih glumica – Seka Sabljić, Svetlana Bojković, Jovana Stojiljković, Milica Mihajlović, Tanja Bošković, i mnoge druge, koje govore o njenim dostignućima.

Foto: wikipedia

Povodom 30 godina Bitef Teatra, tokom marta se odigrava niz manifestacija posvećenih Miri Trailović. Pre nekoliko dana, 3. marta je odigrana predstava M.I.R.A. u režiji Andraša Urbana.

 

Ovo je treći po redu spot kojim američka ambasada odaje počast zaslužnim građanima Srbije.

Novembra prošle godine, a povodom sto godina kako je nad Belom kućom vijorila srpska zastava, što je bilo prvi put u istoriji SAD da se na rezidenciji američkog predsednika zavijori jedna strana zastava, ambasada SAD u Beogradu pripremila je promotivni spot pod nazivom “Vi ste svet”.

Naš osvrt: Srpska sramota do neba, na pomenu Mihajlu Pupinu samo sveštenik i konzulka Srbije (FOTO)

“Ako se desi da je neko od vas svetu podario struju, da bez vas ne bi postojao telefon, da je neko od vas otkrio najveće tajne planete, da među vama ima onih koji su žrtvovali mnogo da bi osvojili sve… Ako se sve to desi, mogli bismo da kažemo da je vaša zemlja – zemlja ljudi i njihovih snova. Neki snovi počnu u Srbiji i menjuju živote do vas. Neki snovi iz Srbije promenili su čitav svet”, navodi se, između ostalog, u spotu.

U spotu se mogu videti i prelepi prizori iz Srbije, a kroz fotografije i snimke Mihajla Pupina, Nikole Tesle, Novaka Đokovića i Vlada Divca, prikazana je njihova uloga u kreiranju identiteta zemlje…

 

Poseban spot snimljen je u čast Mihajla Pupina, Srbina koji se svojim delima zadužio čitav svet, čijm zaslugama se i vijorila srpska zastava nad Belom kućom.

Pupin: Život u Americi počeo je sa pet centi, a posle zadužio celu Srbiju

I. Lukić

Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.nasiusvetu.com

 

 

Izvor Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More