Naš osvrt: Srpska sramota do neba, na pomenu Mihajlu Pupinu samo sveštenik i konzulka Srbije (FOTO)

Na jučerašnji dan upokojio se naš najveći naučnik

Foto: Facebook
786

Na dan smrti Mihajla Pupina, 12. marta 2019. na groblju u Bronksu (Njujork) sveštenik Đokan Majstorović iz Patersona održao je molitveni pomen kod Pupinove večne kuće, u prisustvu samo dve osobe.

I to iz Konzulata Republike Srbije u Njujorku. Na Pupinovu humku cveće je položila Mirjana Živković generalna konzulka. Njima svaka čast!

Jer, niko iz srpske zajednice u Njujorku i okolini, nije tog dana došao na  Vudlovn groblje da se pokloni senima srpskog velikana, da se Bogu pomoli i upali mu sveću za pokoj duše.

Pupin: Život u Americi počeo je sa pet centi, a posle zadužio celu Srbiju

 

Bio je radni dan, ali da li je to opravdanje baš za sve Pupinove sunarodnike? Gde nestadoše oni kojima je toraks stalno modar od busanja u sopstvena “velikosrpska” prsa, na svim američko-srpskim manifestacijama? Gde se dedoše dobrodržeći penzioneri i oni koji su trenutno bez posla?

Fotografije sa fejsbuk profila prote Majstorovića govore više od hiljadu reči i mogu biti jedna u nizu potvrda izreke da “današnji  Srbi uglavnom  razmišljaju samo tri dana unapred i pamte samo tri dana unazad, ma gde živeli, u blagostanju ili siromaštvu”.

R. Lončar

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.nasiusvetu.com

Izvor Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More