Majkl Vederli, holivudski glumac, srpski zet i dobrotvor

Dr Bojana i Majkl Vederli pomažu Srbiji

Wikipedia
1,076

Dr Bojana Janković Vederli specijalista interne medicine i njen muž Majkl Vederli holivudski glumac, producent i reditelj, poznati su srpski humanisti u Sjedinjenim američkim državama. Kao počasni gosti, ovaj bračni par nedavno je učestvovao i na dobrotvornoj večeri u Njujorku, u organizaciji humanitarne organizacije Lajflajn koja radi pod pokroviteljstvom princeze Katarine Karađorđević. Večera je organizovana,  s blagoslovom vladike istočnoamerićkog Irineja Dobrijevića, radi prikupljanja  sredstva za medicinsku opremu za dečije bolnice u Srbiji, 

Majkl sa Katarinom Karađorđević, foto: dvor.rs

U pozdravnom obraćanju brojnim uglednim zvanicama, među kojima je takođe bila glumica Džeri Hol, kao i članovi odbora Lajflajna Njujork: Dejvid Hričak, predsednik, Suzan Gatfrojnd, potpredsednica, Čeri Kaufman, potpredsednica, Slobodan Bekvalac, Dragana Đuknić, Kajl Vul i Piter Picino, princeza Katarina je posebno istakla humanitarnu misiju dr Bojane Janković Vederli i njenog muža Majkla.    

Dobrotvori Lajflajna, foto: dvor.rs

-Dr Bojana Janković Vederli je rođena u Srbiji, ali se odselila u Kanadu kada je imala 13 godina. Nakon završetka medicinskih studija preselila se u Sjedinjene američke države gde je završila stažiranje i ostvarila uspešnu karijeru. Nikada nije zaboravila svoju domovinu i uvek se trudila da pomogne Srbiji zajedno sa svojim mužem, gospodinom Majklom Vederlijem. Ona je laureat više priznanja u medicinskoj struci. Proglašena je  2016. “ Zvezdom u usponu” u Južnoj Kaliforniji, dok je nagradu za najboljeg doktora dobila ove godine. Sada radi u Njujorku, ranije je kao lekar bila zaposlena na Beverli Hilsu. I vrlo je posvećena dobrotvornom radu i kao član Odbora i kao aktivista u Lajflajnu – istakla je princeza Katarina.

Bojanin muž Majkl Vederli, sa kojim ima dvoje dece, kao holivudski glumac  proslavio se u serijama “Mornaričke jedinice za ispitivanje kriminalnih radnji”, zatim “Crni anđeo”, “Ali Mekbil” i “Čari”.   

Porodica Vederli povremeno gostuje u Srbiji, a tad i letuje u Budvi omiljenom Bojaninom gradu na Jadranskom moru. A u saradnji sa Fondacijom princeze Katarine, dr Bojana Janković Vederli, letos je isporučila novi porođajni krevet vrednosti veće od 16.000 evra Ginekološko-akušerskoj klinici “Narodni front” u Beogradu. 

-Moji humanitarni napori za Srbiju počeli su pre 25 godina obezbeđivanjem medicinske opreme za Univerzitetsku dečiju bolnicu u Beogradu. Deca, njihovo zdravlje i njihovo blagostanje su u samom srcu svih mojih humanitarnih aktivnosti, kao i aktivnosti moje Fondacije u Beogradu i svih humanitarnih organizacija Lajflajlajn čiji sam zaštitnik. Veoma je teška situacija sa dečjim bolnicama u Srbiji i one moraju biti  opremljeni, mnogo bolje kako bi naši lekari i medicinske sestre pružili adekvatnu pomoć našoj bolesnoj deci. Naša deca, naši ljudi i naši herojski doktori i medicinske sestre čekaju da im pomognemo i veoma sam  zahvalana svima koji ste danas došli da pomognete “, rekla je princeza Katarina, na dobrotvornoj večeri u Njujorku.

R. LONČAR
*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.nasiusvetu.com 

 

Izvor Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More