Pomozite akciju “Rak je izlečiv”, ovo je devizni račun za dijasporu (FOTO+VIDEO)

foto:rts
411

Na programu RTS SVET, Prvom programu RTS-a i platformi RTS PLANETA,  večeras  u 21 sat, građani Srbije imaće priliku da u okviru dobrotvornog kontakt-šou programa “Teleton” pomognu u kupovini magnetne rezonance za Klinički centar Srbije.

Građanima Srbije potreban je još jedan aparat za magnetnu rezonancu. Blagovremenom dijagnostikom na ovom aparatu, svake godine u našoj zemlji spase se na hiljade života.

Tokom desetog “Teletona”, koji Radio-televizija Srbije organizuje uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije i Kancelarije za donacije KCS, gledaoci će imati jedinstvenu priliku da porazgovaraju sa svojim omiljenim sportistima, muzičarima i glumcima, kao i sa predstavnicima medicinskih ustanova. Javne ličnosti odgovaraće na telefonske pozive gledalaca, a svaki poziv i SMS poruka predstavljaju direktnu donaciju.

Brojni glumci iz najpopularnijih domaćih serija rado će popričati sa vama. Ukoliko već dugo čekate da pitate Predraga Bjelca kako je biti neprijatelj Hari Potera, Anicu Dobru da li i dalje nosi bele košulje i Milana Marića kako je postao jedan od deset najboljih mladih glumaca u Evropi, ovo je savršena prilika za to. O košarci ćete moći da razgovarate sa Natašom Kovačević i Dejanom Tomaševićem, ali i aktuelnim igračima KK “Crvena zvezda”.

Pitanja u vezi sa temom humanitarne akcije moći ćete da postavite ministru zdravlja dr Zlatiboru Lončaru, direktoru Instituta za onkologiju prof. dr Radanu Džodiću, direktoru KC Niš prof. dr Zoranu Radovanoviću i direktoru Instituta za majku i dete dr Radoju Simiću. U okviru programa, uživaćete i u glasovima Lene Kovačević, Sergeja Ćetkovića, Nevene Božović, Dženana Lončarevića, Jelene Tomašević, Tijane Bogićević i Đuleta iz Van Goga.

elevizijski domaćini desetog Teletona RTS-a biće Dragana Kosjerina, Branko Veselinović, Ana Stamenković, Ivana Božović i Marija Popović.

Građani u Srbiji od ponedeljka, 1. aprila, “Teleton” mogu podržati i slanjem SMS poruka na broj 7007, iz svih mreža mobilnih operatera. Ukupna cena poruke je 100 dinara. Dinarski račun za donacije: 840-3463761-67

Ovogodišnji “Teleton” predstavlja krunu nacionalne kampanje “Rak je izlečiv” koju RTS sprovodi u saradnji sa Ministarstvom zdravlja RS.

Pozivamo sve pojedince i kompanije u dijaspori da se uključe u ovu nacionalnu humanitarnu akciju.

Devizni račun za donacije: SWIFT CODE NBSRRSBGXXX
IBAN CODE RS35908504100000045389

Klinički centar Srbije – prikupljanje sredstava za kupovinu magnetne
rezonance za Klinički centar Srbije

Izvor RTS
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More