Srpska dizajnerka održala modnu reviju u Sidneju (FOTO)

foto:privatna arhiva
107

Modna revija srpske dizajnerke Marije Ivanković Jurišić, vlasnice brenda „Marija Hand Made“ nedavno je održana u Sidneju.

Revija nove kolekcije „Dina“ koja je održana u u Grand Hall, Mosman Art Gallery posebno je privukla ljubitelje mode,  ali i sve one koji cene ručnu izradu i znaju koliki je značaj unikatnih radova.

Ova umetnička galerija poznata je po održavanju vrhunskih umetničkih programa, a revija srpske dizajnerke upriličena je  na preporuku našeg konzulata u Sidneju.

Zanimljivo je da je poznati stilista Ašok Murti radio art direkciju za prezentovanja aktuelne kolekcije ovog brenda.

Kao modeli angažovne su  devojke našeg porekla koje žive u Sidneju i koje, iako su rođene u Australiji, cene srpsku kulturu i tradiciju i goore srpski jezik.

Prema rečima dizajnereke Marije Ivanković Jurišić revija je održana uz pomoć udruženja Nest iz Sidneja i Uprave za dijasporu, odnosno Ministarstva spoljnih poslova.

Inspiraciju za svoje modele, Marija pronalazi u srpskoj tradiciji a i ovoga puta podsetila je publiku na lepotu starih zanata ispričanim kroz našu kulturu i tradiciju. Podršku koju je dobila, kako kaže, shvata kao vetar u leđa za sve buduće projekte koje namerava da radi.

Autor: Tanja Njegomir

 

Izvor Bizlife
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More