Preminula Mira Marković, udovica Slobodana Miloševića

FOTO: TANJUG/ V. Dimitrijevic/
327

BEOGRAD – Supruga nekadašnjeg jugoslovenskog predsednika Slobodana Miloševića, Mira Marković preminula je danas, pišu beogradski mediji.

Kako piše Blic, Mira Marković bila je u teškom zdravstvenom stanju i prema informacijama iz medija, bila je u bolnici u Sočiju.

I sajt „Novosti“ objavio  je da je Mirjana Marković (76) preminula danas u jednoj od banja- bolnica u Sočiju.

Ona je u teškom zdravstvenom stanju bila pre sedam dana i prema informacijama od tada je bila u bolnici u Sočiju.

Mira je imala četiri operacije. Posle poslednje su joj ugrožene vitalne funkcije i lekari nisu želeli da daju prognoze u vezi sa oporavkom.

„Mira je imala četiri operacije, a nakon poslednje je došlo do određenih komplikacija i pada imunog sistema. Lekari su zbog toga zabrinuti i kada se uzmu u obzir njene godine, nisu želeli da daju prognoze po pitanju oporavka“, naveo je izvor iz Sočija.

U  bolnici je redovno posećuje sin Marko, rekao je izvor blizak porodici Milošević.

Inače, Apelacioni sud u Beogradu nedavno je ukinuo presudu kojom je Mira Marković osuđena na godinu dana zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja pri dodeli državnih stanova i naloženo je da se suđenje ponovi i da se u novom postupku otklone povrede na koje je ukazao.

Presuda kojom je osuđe na na godinu dana zatvora doneta je u junu 2018. godine, 15 godina nakon pokretanja postupka i suđeno joj je u odsustvu, s obzirom na to da živi u Moskvi.

Srbija je 2005. godine raspisala poternicu za Mirom Marković koja je još na snazi, što znači da bi ona čim bi kročila na naše tlo bila uhapšena. U međuvremenu, Markovićeva u Rusiji uživa status političke izbeglice i zbog toga tamo ne može biti uhapšena po poternici srpskog Interpola.

Mirjana Mira Marković je bila supruga bivšeg predsednika Savezne Republike Jugoslavije (SRJ) Slobodana Miloševića.

Izvor Blic/V. Novosti
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More