Majevičani u Švajcarskoj proslavili slavu

Udruženje Majevičana
698

Udruženje Majevičana u Švajcarskoj, tokom vikenda je proslavilo krsnu slavu, Mitrovdan, u gradiću Vezenu, mestu gde se graniče kantoni Sent Galen i Glarus. Kašnjenje od dva dana je, kako kažu, odobrio sveštenik Brane Sarić. Tradicija, dodaju, nije izneverena, jer Majevičani slave slavu  četiri dana: uoči slave, na sam praznik i još dva dana kasnije.

Domaćin slave Milutin Stevanović sa suprugom Marijom je dao sve od sebe, zajedno sa upravom Udruženja, da slava bude dostojanstveno proslavnjena, a među gostima bilo je i nekoliko Švajcaraca koji su prvi put bili u prilici da prisustvuju jednom ovakvom svečanom događaju.

Gosti iz Lopara, načelnik opštine Lopare dr Rado Savić i dirktorka dečjeg vrtića Danijela Cvijanović, su se zahvalili Udruženju Majevičanima kao i Majevičanima koji nisu članovi udruženja na podršci, odnosno na pomoći u renoviranju vrtića koji je nakon četrdeset godina obnovnjen i u kojem je trenutno 60 dece.

Slavu su osveštala dvojica sveštenika, prota Brane Sarić iz Sent Galena i prota Nikola Balović iz Fedkirhena.

 

Izvor Udruženje Majevičana/Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More