Jeremić: Srpska dijaspora je ključ razvojne politike, velika većina njih volela da se vrati u Srbiju, ali da to ne čine jer „neće da plaćaju reket kriminalcima”

On je kazao da širom sveta razgovara sa uspešnim ljudima iz Srbije, među kojima su kako je naveo, veoma uticajni i moćni bankari, advokati, preduzetnici i naučnici

Foto: printscreen/ facebook
104

BEOGRAD –  Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da srpska dijaspora raspolaže sa 200 do 300 milijardi dolara kapitala i da su njeno angažovanje i povratak „ključ razvojne politike“ za koju se zalaže ta stranka, jer rešenje, kako je ocenio, nije u davanju ogromnih subvencija strancima koji od tog novca radnicima u Srbiji daju plate od 200 evra.

„Neophodno je postaviti sistem koji će biti predvođen solidnom ekipom kvalitetnih ljudi koja neće prevariti dijasporu, tako da ona pored patriotskog motiva, dobije i snažan ekonomski interes da ulaže u Srbiju“, rekao je Jeremić sinoć u Boljevcu, gde je osnovan Opštinski odbor Narodne stranke.

Srpska dijaspora “teška” 300 milijardi evra

On je kazao da širom sveta razgovara sa uspešnim ljudima iz Srbije, među kojima su kako je naveo, veoma uticajni i moćni bankari, advokati, preduzetnici i naučnici i dodao da bi velika većina njih volela da se vrati u Srbiju, ali da to ne čine jer „neće da plaćaju reket kriminalcima“, prenela je Narodna stranka.

Istraživanje koje je pokazalo u koju oblast srpska dijaspora želi da ulaže

„Dijaspora je najdinamičniji priključak Srbije sa svetom“, ocenio je Jeremić i dodao da je svakome bolje da normalno živi, radi i bogati se kod kuće nego u Evropi, Americi ili Australiji.

Kada mlad čovek krene iz Srbije u svet ponese 54.000 evra, evo i kako

On je rekao i da prvi put u istoriji, od kada Srbija ima državne granice, više Srba živi van matice nego u njoj.

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More