Tragičan bilans u stravičnoj avionskoj nesreći u Moskvi: Od 78 osoba preživelo njih 37, vatra bukti, putnici vrište (VIDEO)

Mikhail Norenko/Twitter via AP
214

MOSKVA – Od 78 putnika i članova posade aviona SSJ-100 koji se večeras zapalio na aerodromu „Šeremetjevo“ u Moskvi preživelo je samo 37, saopštio je Istražni komitet Rusije.

„U avionu koji je leteo na liniji Moskva-Murmansk nalazilo se 78 osoba, uključujući članove posade. Prema novim podacima kojima raspolaže istraga do sada, od njih je preživelo 37 osoba“, rekla je portparolka Istražnog komiteta Svetlana Petrenko.

Sudbina 28 osoba i dalje ostaje nepoznata. Međutim, kako javljaju neki ruski mediji, broj poginulih bi mogao biti veći od 40.

Spasioci pretražuju ostatke repa aviona, u kome bi, pretpostavlja se, moglo biti još mrtvih koji nisu uspeli da se evakuišu.

U avionu Suhoj Superdžet-100 bila su 73 putnika i šest članova posade. Prema pisanju stranih medija, požar na aerodromu je ugašen.

Jedan od putnika koji se nalazio u avionu u plamenu napravio je snimak dok je Suhoj Superdžet-100 pokušavao da sleti na aerodrom u Šeremetjevu. Snimak traje 13 sekundi, na njemu se vidi vatra, koja je zahvatila avion, a čuje se i jeziva vriska preplašenih i povređenih ljudi.

Avion je poleteo za Murmansk, ali se vratio na moskovski aerodrom jer mu se u vazduhu zapalio motor. Jedan od članova posade kazao je kako je letelicu udario grom nakon čega je došlo je otkazivanja nekih komandi.

Agencija Itar-Tass javlja kako je avion poleteo u 18 sati s aerodroma, a u 18.40 je prisilno sleteo. Pre toga je napravio nekoliko krugova iznad Moskve.

Istražitelji trenutno ispituju povređene, očevice, radnike na aerodromu i aviokompanije koja je vlasnik aviona, kao i lica koja su odgovorna za njegovu eksploataciju.

Požar na avionu je ugašen, ali se zna da je zadnji deo aviona sagoreo. Piloti, koji su preživeli, potvrdili su verziju da je grom pogodio avion, usled njega se motor zapalio.

Portparol Kremlja saopštio je da je ruski predsednik Vladimir Putin obavešten o nesreći i da je porodicama stradalih uputio saučešće.

Izvor Infobrif, Sputnik
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More