Počinje festival srpskog filma u Čikagu

Promo
605

Šesti srpski filmski festival održaće se u Čikagu od 7. do 9.decembra. Posvećen je stogodišnjici pobede u Prvom svetskom ratu i srpsko-američkom prijateljstvu. Festival počinje dokumentarnim filmom “Dragutiin Matić- oko sokolovo” o srpskom vojniku izviđaču u Velikom ratu. Autor filma je Miodrag Miljković.
Posle svečane ceremonije otvaranja, biće prikazan dugometražni igrani film “Južni vetar” u režiji Miloša Avramovića.
Sutradan, u subotu 8.decembra, prikazuje se kultno delo Slobodana Šijana “Ko to tamo peva” i koprodukcioni film Srbije i Republike Srpske “Meso” režisera Saše Hajdukovića iz Banjaluke.

Trećeg dana festivala publika će moći da vidi film “Otvorenih očiju” Marka Novakovića, kao i ostvarenje Milorada Milinkovića- komediju “Patuljci sa naslovnih strana”. Svi filmovi imaju i engleski prevod.
Na kraju Festivala biće održan omaž nedavno preminul divi srpskog filma Mileni Dravić, te svečano zatvaranje manifestacije i podela plaketa. Specijalni gost biće reditelj Slobodan Šijan, koji je svojevremeno živeo desetak godina u Americi, ali ovo će mu biti prvi susret sa Srbima u Čikagu.

R. LONČAR  

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.nasiusvetu.com 

Izvor Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More