Amerikanci snimaju film o “žutoj kući”, inspiracija u ovoj istinitoj priči

291

BEOGRAD – Prema romanu “Srpsko srce Johanovo” Veselina Dželetovića, narednih meseci će u američkoj produkciji biti snimljen film o zlodelima Albanaca nad Srbima i trgovini ljudskim organima na Kosovu i Metohiji tokom 1998. i 1999. godine, piše danas “Kurir”.

Producent Dragan Ivanović rekao je za list da je već angažovan jedan američki scenarista, a da su u toku pregovori s “poznatim američkim glumcem”, koji treba da igra Nemca Johana.

“”Srpsko srce Johanovo” će da dovede Holivud u Beograd i svet će čuti istinu o ”žutoj kući”, rekao je Ivanović, ističući da je Dželatović veoma zadovoljan scenarijem.

Knjiga “Srpsko srce Johanovo” govori o tome kako je iskopano srce Srbinu Jovanu u Velikoj Hoči i odneto u Nemačku, gde ga je kupio bogati Nemac Johan Vagner.

Foto: printscreen/youtube

 

Posle uspešne transplantacije, Vagner je počeo da sanja nepoznate predele, pravoslavnu crkvu, seosku kuću i pred njom plavookog decaka.

Vremenom, snovi se pretvaraju u košmar ratnih slika i Johan, njihovim tragom, dolazi na KiM, odlučan da otkrije identitet donatora.

Na kraju, on prelazi u pravoslavlje i usvaja dečaka Milana, koji po smrti majke ostaje sam.

Roman je doživeo 13 izdanja, a preveden je na mnoge jezike, uključujući engleski, ruski, francuski, nemački, rumunski, italijanski, grčki…

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More