Srbija ustanovila još jedan praznik, evo kog dana će se slaviti

FOTO: TANJUG/ ZORAN ZESTIC
113

BEOGRAD – Vlada Srbije usvojila je danas Predlog zakona o dopunama Zakona o državnim i drugim praznicima kojim se predlaže da 24. maj bude Dan Ćirila i Metodija, na koji će se obeležavati Dan slovenske pismenosti, saopšteno je danas.

Vlada je na današnjoj sednici usvojila i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između vlada država učesnica Crnomorske ekonomske saradnje (BSEC) o saradnji u pružanju pomoći u vanrednim situacijama i hitnom reagovanju na prirodne i izazvane katastrofe.

Kako se navodi u saopštenju vlade, usvojena je i odluka o obrazovanju Radne grupe za izradu Nacrta zakona o Memorijalnom centru „Staro sajmište“ koji će, kako se navodi, omogućiti da se ne zaborave istorijske činjenice i oda počast stradalima u tom logoru. Donošenjem zakona obezbediće se prikupljanje, obrađivanje i obezbeđivanje podataka o stradalima na jednom mestu.

Članovi Vlade usvojili su i Program o rasporedu i korišćenju sredstava za subvencije za Agenciju za bezbednost saobraćaja za 2019. godinu.

Sredstva u iznosu od 66 miliona dinara koristiće se za sprovođenje medijske kampanje za podizanje svesti o bezbednosti saobraćaja, koju će sprovesti ta agencija.

Izvor Infobrif/Beta
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More