Zvanice iz 30 zemalja sveta na srpskoj svadbi u srcu Šumadije (VIDEO)

Foto: printscreen/TV Prva
399

Svatovi iz 30 zemalja sveta okupili su se u Kragujevcu kako bi proslavili venčanje svojih kolega.

Marija i Dalibor, koji rade u Nemačkoj, odlučili su da se se zakunu na večnu ljubav u svojoj domovini, u srcu Šumadije, a zvanice su bile i njihove kolege iz Nemačke iz 30 različitih zemalja.

Gosti, poreklom iz Senegala, Sudana, Mauricijusa, Dominikanske Republike… bili su očarani srpskim običajima.

– Srbija je divna zemlja. Zabavljam se i želim sve najbolje Mariji i Daliboru – poručuje jedna tamnoputa gošća.

Foto: printscreen/TV Prva

Ljudi su ovde prilično srećni, prijateljksi raspoloženi, sviđa mi se kultura, zapravo sve mi se sviđa, rekao je drugi gost.

I sama pozivnica ispisana je na 30 jezika i izgledala je ovako:

Foto: printscreen/TV Prva

Za goste mladenci su pripremili iznenađenje, a to je venčanje u narodnoj nošnji. Mlada, iako živi i radi u Nemačkoj, rodom je iz srca Šumadije, a mladoženja iz Surdulice, srpske običaje i tradiciju izuzetno poštuju.

Foto: printscreen/TV Prva

– Naša svadba je dosta specifična jer radimo u Nemačkoj kao lekari. Tamo smo upoznali dosta divnih prijatelja i počastvovana sam time što su svi došli u Srbiju da proslave sa nama ovaj divan dan – kaže mlada, Marija Pavlović Mihajlović.

Mladoženja, Dalibor Mihajlović iz Surdulice, slaže se sa njom.

Foto: printscreen/TV Prva

– Ovo što smo mi uradili su autentični običaji. Pokazali smo šta je Srbija i kako se slavi u Srbiji – poručuje Dalibor, a snimak pokazuje koliko su gosti zaista uživali.

Toliko nacija različitih kultura i jezika okupila je srpska pravoslavna svadba na kojoj su uz dobar ritam, iako ne znaju reči pesama nesumunljivo najviše uživali gosti iz inostranstva.

Oduševljeni atmosferom neki su najavili i svoje venčanje upravo u Šumadiji.

https://www.facebook.com/kragujevcani.rs/videos/2343074759076770/?__xts__[0]=68.ARCL9AJIQnCoBzCrid3wtT9YDAeGkAsSoXfECTm1yGSEAh_jb_MZB08zO__WjCz_xzVcVpQv8zkZhB3szytzKMwktXpBijkhr05ycSpn76osUcqEfrCZNl0-Uf2Q6UR4ZlzbIpQsSapdfkB8R2WC-Ln25B3_idg2dnmCvCfV1wHsp_7kPzGZlxqxwONdLIpjveCYCtqYT_N_lyADSHaHZAr50cdZtcs3cfXTYoE4fLCYDhaMIwMpWwqn5KoZVjWyny7FCK3eZvRvjds-UX2hEOQLTZ74jJ48ae9aI0OTJznIeZ5IRWXVj9TLCyjKYRX4V2niW1RNTB7WdA-9sS6pwz5Mcw1FLG617Yzvcg&__tn__=-R

Izvor TV Prva
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More