Švajcarska: Posao propao za nedelju dana 

Wikipedia
965

LUCERN – Dugo najavljivano i medijski grandiozno propraćeno otvaranje hotela “za svačiji džep” u Švajcarskoj, završilo je kao poslovni fijasko. Prvi “hotel kapsula”, u japanskom stilu, sagrađen u Lucernu, a u kome noćenje košta od 35 do 60 švajcarskih franaka, odnosno od 31 do 53 evra, zatvoren je nakon nedelju dana rada. 

Futuristički Kapsula hotel, sa 18 jednokrevetnih “apartmana”, različitih veličina i nivoa luksuza, zatvoren je jer nema adekvatnu građevinsku dozvolu, piše Lucerner Cajtung (Luzerner Zeitung).  

Prema rečima portparola Hirschengraben Coworking + Innovation u čijem je vlasništvu hotel, kompanija je tokom izgradnje “blisko sarađivala” sa lokalnim vlastima, ali je bila prisiljena da zatvori hotel zbog “nesporazuma”.

Unutrašnjost hotela foto:booking.com

Kako je još dodao, trenutno se radi na rešavanju nastalog problema, a vlasnici se nadaju da će hotel uskoro ponovo početi sa radom. On dodaje da će svi gosti koji su rezervasali svoje “kapsule”, biti smešteni na drugoj lokaciji. 

Vlasti ovog grada u središnjoj Švajcarskoj ističu da kompanija nije obezbedila adekvatne građevinske dozvole, da im je želja da hotel ponovo proradi i rade na tome kako bi se to i ostvarilo.

Sve kapsule ovog futurističkog, skromnog, ali i pristupačnog hotela imaju bežični internet, USB punjač i sef. Hotel nudi i premijum smeštaj za dame, koji uključuje veliki krevet i TV.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.nasiusvetu.com 

Izvor Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More