Idu dani, Srpski dani na zapadu Kanade

Foto: facebook/ Mlada Srbadija Vancuver
169

Tradicionalni Srpski dani na zapadu Kanade održaće se 31.maja, 1. i 2. juna ove godine, u organizaciji crkvenoškolske opštine Svetog arahanđela Mihaila u Brnabiju ( 7837 Canada Way, Burnaby).  U okviru trodnevnih kulturno-umetničkih, zabavnih, kulinarskih i sportskih manifestacija predviđene su i akademske svečanosti u čast osam vekova samostalnosti Srpske pravoslavne crkve, najavljuju organizatori.

Tim povodom prigodno predavanje na temu Srpska pravoslavna crkva od 1219. godine do danas, održaće 31. maja, đakon, dr teologije Jovan Aničić, profesor Pravoslavnog Bogoslovskog Fakulteta Svetog Save iz Libertivila koji je takođe i profesor Pravoslavne Bogoslovske Akademije Svetog Vladimira iz Njujorka. On će sutradan učestvovati i na panel diskusiji gde će centralna tema biti “Mladi i savremeni život” sa posebnim osvrtom na pogubni izazov u vezi sa drogama.

Gepostet von Mlada Srbadija Vancouver am Montag, 19. Mai 2014

U okviru sportskih manifestacija, zahvaljujući požrtvovanosti  dobrovoljaca ove crkveno-školske opštine tokom Srpskih dana  će biti održane i  fudbalske utakmice za odrasle, turnir u odbojci, a  po prvi put i turnir u dečijem fudbalu. Neće izostati ni šahovska takmičenja, kao ni tradicionalna humanitarna bajkerska moto vožnja.

U umetničkom delu programa planiran je nastup folklornih ansambala i pevačkih etno grupa, dok će u večernjim satima prisutne zabavljati estradna umetnica Anđela Subotić iz Čikaga uz pratnju Dragana Petrovića.

Gepostet von Mlada Srbadija Vancouver am Freitag, 17. Mai 2019

Isto tako, svi koji dođu na Srpske dane biće u prilici da uživaju u oprobanim specijalitetima: pečenju, roštilju i raznim pitama. Za mališane je predviđen zamak za igru i niz zabavnih aktivnosti.

R. Lončar

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.nasiusvetu.com 

Izvor Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More