Od juna na nemačkim putevima zvanično i ova vozila VIDEO

Foto: printscreen/youtube
239

Gornji dom nemačkog parlamenta izglasao je zakon kojim je dozvoljeno da se električni trotineti koriste na javnim putevima, ali i na biciklsitičkim stazama.

Vest je obradovala kompanije kao što su Bird Rides, Lime, pa i Volkswagen, koji se nedavno uključio u biznis proizvodnje ovih dvotočkaša.

Nemački automobilski koncern Volkswagen osvaja novo tržište i sa kineskom startap kompanijom namerava da proizvodi električne trotinete, piše nemački dnevnik Velt. Radi se o tržištu na koje hrle i drugi proizvođači automobila, kao što je BMW koji već proizvodi ovu vrstu vozila.

Volkswagen želi da profitira od sve veće popularnosti električnih trotineta i uđe na tržište „mikromobilnosti“. Prema informacijama „Velta“, VW u proizvodnju električnih trotineta ulazi sa kineskom startap komapnijom NIU.

Zajedno žele da proizvode model „Stritmejt“ (Streetmate), koji je predstavljen na prošlogodišnjem sajmu automobila u Ženevi.

Električni trotinet dostizaće brzinu do 45 km/h i moći će da pređe maksimalno 60 kilometara sa punim baterijama.

Ova odluka nemačkih vlasti ubrzaće proizvodnju i povećati prodaju električnih trotineta na tom najvećem evropskom tržištu.

Novim zakonom je dozvoljeno da se e-trotineti kreću brzinama do 20 km/h, a ovim vozilima mogu upravljati osobe uzrasta od 14 godina pa naviše. Kako se navodi, odluka stupa na snagu u junu.

E-trotineti izuzetno su pogodni kao dopunsko individualno prevozno sredstvo u urbanim sredinama, pre svega na kraćim relacijama i u kombinaciji sa drugim sredstvima javnog ili sopstvenog prevoza.

Izvor b92
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More