Oglasila se Srpkinja zbog koje se “trese” Austrija

Foto: Printskrin Twitter/Süddeutsche Zeitung ‏
133

Tajana Gudenus, Srpkinja o kojoj su mediji pisali da je srušila austrijsku vladu, oglasila se preko svojih advokata i istakla da nije odgovorna za pad Vlade Austrije niti je na bilo koji način uticala na dešavanja koja su dovela do ostavke Hajnca Kristijana Štrahea.

– Nisam odgovorna za pad austrijske vlade, niti sam na bilo koji način uticala na dešavanja koja su dovela do političkih posledica i ostavke vicekancelara Savezne republike Austrije – navela je ona u pisanoj izjavi.

Pismom se oglasilo i advokatsko društvo Stojković, koje zastupa Tajanu Gudenus, i koje je navelo da “označavanjem naše klijentkinje kao nekoga ko svojom fatalnom privlačnošću utiče na politička dešavanja odnosno označavanjem kao nekoga ko predstavlja toliko moćnu figuru koja je u mogućnosti da svojim ponašanjem dovede do pada Vlade jedne od vodećih država Evropske unije ona postaje meta i ugrožava se njena bezbednost”.

Štrahe u videu, koji ga je koštao političke karijere, „opleo“ i po Srbiji

Tajana Gudenus supruga je šefa poslaničkog kluba FPO Johana Gudenusa, jednog od aktera u kompromitujučem videu.

Prvo istraživanje: Evo šta misle Austrijanci o aferi Štrahe

Kako piše “Dojče vele”, reč je o mladoj ženi koja potiče iz srpske porodice iz Hrvatske. Navodi se da je Tajana Gudenus, rođena Tajčić, zajedno sa porodicom izbegla u Banja Luku nakon početka rata 1992. godine, te da odatle seže poznanstvo sa Miloradom Dodikom koji je bio na njihovoj svadbi.

Izvor Dnevni avaz
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More