“Кraljevina Srbija” i u Beču

FOTO: Eparhija austrijsko-švajcarska
254

Nevladino Udruženje “Kraljevina Srbija” postalo je bogatije za još jedan svoj odbor. Osnivčka skupština Udruženja Kraljevina Srbija u Austriji održana je u episkopskoj sali Eparhije austrijsko-švajcarske 18.maja 2019. i za predsednicu je izabrana Andrijana Medaković, saopštilo je ovo udruženje.

Ostali funkcioneri odbora su: Nina Deretić – potpredsednica, Jovana Nikolić – sekretar, Mirijana Martinović – predsednica Кraljeve omladine.

Osnivačkoj skupštini su prisustvovali predsednik Udruženja, Mario Majstorović, kao i potpredsednici Upravnog odbora, Saša Šušić i Andrija Šošić i Milica Milanović, članica Upravnog odbora.

Udruženje Kraljevina Srbija je, da podsetimo, osnovala grupa studenata Beogradskog Univerziteta 2008. godine pod imenom Kraljeva omladina, kao nestranačko, nevladino i neprofitno udruženje, pod pokroviteljstvom prestolonaslednika Aleksandra, sa primarnim ciljem obnove monarhije u Srbiji.

Zbog želje velikog broja ljudi starijih od 26 godina da se uključe u rad za obnovu monarhije, Kraljeva omladina od januara 2010. nastavlja da deluje kao podmladak veće organizacije, otvorene za sve – Udruženja Kraljevina Srbija.

FOTO: Eparhija austrijsko-švajcarska

“Od osnivanja do danas, naše Udruženje je postalo najveće monarhističko udruženje u Srbiji sa stalnim rastom broja članova. Trenutno Udruženje broji više od 20.000 članova, mahom mlađih od 35 godina, koji su organizovani u preko 80 odbora i povereništava širom Srbije”, navode u ovoj nevladinoj organizaciji.

Prema poslednjem istraživanju javnog mnjenja, 39,7 odsto građana Srbije podržava obnovu ustavne parlamentarne monarhije, što ovu opciju čini vodećom i to bez ikakve medijske kampanje.

Uz takvu podršku, kako ističu, “Udruženje se u svom radu koristi isključivo pozitivnim delovanjem, ne prihvatajući nasilne i nedemokratske metode”.

FOTO: Eparhija austrijsko-švajcarska

“Pozitivnom kampanjom, promotivnim aktivnostima i humanitarnim radom, približavamo građanima ideju ustavne parlamentarne monarhije kao cilja kome težimo. Stalan rad na izgradnji infrastrukture Udruženja, osnivanje novih odbora, uz jačanje postojećih, kako u organizacionom smislu tako i u broju članova, treba da dovede do stvaranja jake mreža Udruženja koja može izneti veliku kampanju za obnovu ustavne parlamentarne monarhije.

Okupljanjem što većeg broja građana u Udruženju, želimo da stvorimo uslove da, putem narodne inicijative za promenu Ustava Republike Srbije u Ustav Kraljevine Srbije koju ćemo podneti Narodnoj skupštini, prikupimo što veći broj potpisa podrške građana i pred najvišim zakonodavnim telom naše zemlje pokrenemo zakonski postupak za ponovno uspostavljanja parlamentarne monarhije u Srbiji”,  saopštava Udruženje “Kraljevina Srbija”.

FOTO: Eparhija austrijsko-švajcarska

Kako je Kruna iznad stranačkih i svih drugih podela u društvu, napominuu u Udruženju, “tako i naše Udruženje okuplja sve građane, bez obzira na njihovu političku, nacionalnu ili versku pripadnost”. Smatraju “da samo takvim delovanjem, jedinstveni možemo budućnost naše države učiniti boljom!”.

Pored mnogobrojnih ogranaka širom Srbije, Udruženje “Kraljevina Srbija! ima svoja dva odbora i u Republici Srpskoj, odnosno u Prijedoru i Bijeljini. Ali i šest odbora u zapadnoevropskoj srpskoj dijaspori: u Francuskoj, Švedskoj, Austriji, Engleskoj, Nemačkoj i na Kipru.

R. LONČAR

 

Izvor Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More