ROSU upao na sever Kosova, hapse Srbe, oglasile se sirene, čuli se pucnji! (VIDEO)

Foto: Tanjug/ Sava Radovanović
118

U severnoj Kosovskoj Mitrovici začule su se sirene za uzbunu, saznaje RTS. Jedinice ROSU upale na teritoriju sve četiri srpske opštine na severu KiM. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naredio stavljanje svih jedinica Vojske Srbije u stanje pune borbene gotovosti. Specijalne i posebne jedinice MUP-a u punoj su pripravnosti, saznaje RTS.

Direktor Vladine Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je za RTS da su jedinice ROSU, jutros oko čest sati, naoružane do zuba, upale na sever KiM sa ciljem da zastraše i izazovu paniku uz hapšenja koja je prethodnih dana najavljivao predsednik Aleksandar Vučić.

Đurić je naveo da su se čuli i pucnji i da postoje informacije o uhapšenima. Kako je dodao, situacija je dramatična.

ROSU uhapsila tri Srbina pripadnika kosovske policije, saznaje Tanjug iz pouzdanog izvora.

Sirene za vazdušnu opasnost i dalje se čuju na severu KiM a građani se okupljaju kod spomenika Caru Lazaru.

Ističe da je potpuno jasno da su ekstremisti u Prištini pribegli najstrašnijim metodama uz saglasnost međunarodne zajednice i na veliku sramotu Kvinte.

Direktor Kancelarije za KiM, kaže da se ovakav scenario dogodio iako je Beograd pozivao da se on spreči. Ocenjuje da to predstavlja igranje sa mirom na teritoriji južne srpske pokrajine.

Kako kaže, Priština ovakvim akcijama ne želi da Srbi više budu na Kosovu i Metohiji.

Ministarstvo unutrašnjih poslova stavilo je u stanje pune pripravnosti specijalne i posebne jedinice policije povodom upada jedinica ROSU na sever Kosova i Metohije, potvrđeno je Tanjugu u MUP.

 

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More