Na druženju u Ahenu prikupljeno 2.635 evra za porodicu Stanišić (FOTO)

Foto:Srbi za Srbe
154

I ove godine u dvorištu Hrama Vaznesenja Gospodnjeg u Ahenu, Protojerej Dragan Jovanović i grupa volontera iz ahenske parohije, organizovali su humanitarni događaj pod nazivom „Druženje iz bloka“.

Druženje koje polako postaje tradicionalno, još jednom je okupilo veliki broj Srba iz Nemačke, koji su  dali svoj doprinos u zajedničkoj brobi za stvaranje boljih životnih uslova mnogočlanih porodica širom Balkana.

Da ovo druženje bude autenično srpsko, pobrinuo se muški deo parohijana koji je sve vreme tokom druženja spremao razne specijalitete sa roštilja, dok je ženski deo za ovu priliku spremio razne slatke i slane đakonije, kojima su se i ovog puta najviše obradovala okupljena deca.

Prema podacima humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“ na druženju je sakupljeno ukupno 2.635 evra, a celokupna iznos namenjen je porodici Stanišić iz Milića.  Porodica Stanišić ima šestoro dece, koje žive u jako teškim uslovima, u kući koja svakog trenutka može da se sruši.

T.Njegomir

Izvor Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More