Brodolom na Dunavu, sedmoro mrtvih, više nestalih (FOTO)

Zsolt Szigetvary/MTI via AP
341

Sedam osoba je poginulo, dok se 19 vodi kao nestalo kada se turistički brod sudario sa drugim brodom u Dunavu u blizini centra Budimpešte.

Kako prenosi MTI, nesreća se dogodila sinoć oko 21.15 nedaleko od Parlamenta Mađarske, a prilikom sudara jedan od brodova, na kome su bili uglavnom turisti, se prevrnuo i potonuo.

Sedam putnika je sa lakšim povredama prebačeno u bolnicu.

Na brodu koju je potonuo u trenutku nesreće bilo je 33 putnika iz Azije i dva člana mađarske posade.

Peter Lakatos/MTI via AP

 

Zsolt Szigetvary/MTI via AP
Zsolt Szigetvary/MTI via AP)

Državna televizija je javila, pozivajući se na saopštenje Ministarstva unutrašnjih poslova, da su na brodu većinom bili turisti iz Azije, kao i da je jedna osoba nakon spasavanja uspešno reanimirana.

Na turističkom brodu su, kako prenosi AP, bila 32 putnika i člana posade u trenutku kada se dogodila nesreća nedaleko od zgrade mađarskog Parlamenta.

Peter Lakatos/MTI via APU toku je potraga za preživelima koja se odvija po jakoj kiši. Za preživelima traga brod vatrogasnih službi uz pomoć brodova parkiranih na dokovima koji su reku osvetlili reflektorima.

Ministarstvo spoljnih poslova Južne Koreje potvrdilo je da je na brodu bilo državljana te zemlje, prenosi CNN.

Portparol kompanije koja je u vlasništvu broda „Sirena“ saopštio je da nije bilo nikakvih naznaka da sa brodom ima problema.

Peter Lakatos/MTI via AP

„Ne možemo da potvrdimo zašto je brod potonuo, bio je to sasvim prosečan dan i ovo je redovno putovanje. Nije bilo nikakvih naznaka da ovako nešto može da se desi“, rekao je portparol.

Agencija Jonhap prenosi da su turisti bili na kruzeru koji je trebalo da krstari po istočnoj Evropi.

Južnokorejski turisti porodično su putovali, a najveći broj bio je starosti između 40 i 50 godina.

Putnička agencija koja je organizovala putovanje saopštila je da nije za sada poznato da li su svi putnici nosili prsluke za spasavanje.

Zoltan Mathe/MTI via AP

Južnokorejska ambasada u Budimpešti odmah je organizovala tim koji zajedno sa mađarskim vlastima učestvuje u potrazi za preživelima, ali i u istrazi nesreće.

Izvor Tanjug, RTS
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More