Srbija dočekuje počasne konzule Austrije, ovako će im predstaviti našu zemlju

FOTO: Wikimedia Commons
106

BEČ – Grupa od 20 počasnih konzula iz austrijske pokrajine Salcburg, na čelu sa predsednicom pokrajinskog parlamenta Brigitom Palauf i doajenom konzularnog kora Karlom Vindigom, doputovaće danas u višednevnu posetu Srbiji.

U okviru posete, čiji je prevashodni cilj prezentacija ekonomskih i turističkih potencijala Srbije, delegaciju će primiti predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež sa saradnicima, koji će predstavnike Austrije upoznati sa najvažnijim ekonomskim kretanjima u Srbiji i između dve zemlje.

U delegaciji iz Salcburga se nalazi i direktorka aerodroma Salcburg Betina Ganghofer, koja će sa domaćinima razgovarati o budućem direktnom letu iz Niša do Salcburga, koji kreće u avgustu, kao i vlasnici velikih austrijskih kompanija sa godišnjim prometom u visini od više stotina miliona evra.

Organizator dolaska počasnih konzula u Srbiju je Generalni konzulat Srbije u Salcburgu, na čelu sa generalnim konzulom Svetlanom Lalom Stanković.

S obzirom da Austrijanci u zapadnom delu Austrije, u najvećem broju nikada nisu bili u Srbiji, u cilju sa upoznavanjem potencijala naše zemlje, Generalni konzulat je u saradnji sa jednom turističkom agencijom iz Salcburga, organizovao put za počasne konzule konzularnog kora u toj pokrajini Salcburg.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More