TV pozdrav iz Beograda – Izdvajamo i preporučujemo

Foto/Pixabay
590

Dan pobede u Velikom ratu i reakcije na način na koji je obeležena ova svečanost u Parizu, ubedljivo su dominirali TV ekranima. Premijerka Ana Brnabić, našla se u “Zoni konflikta”, a veliku pažnju privukao je i do sada nepotpuno objašnjen “beg” bivšeg premijera Makedonije Nikole Gruevskog u Budimpeštu, gde je zatražio politički azil. U senci informativnih redakcija, ostala je jedna neobična potraga mapirana zrncima ljubavi. Ali mi smo tu da ništa ne propustite, zato odvojite par minuta za naš izbor:

Radio-televizija Srbije: “Tamo daleko”

Jedan od najznačajnijih jubileja u 2018. je 100 godina od oslobođenja Srbije i kraja Prvog svetskog rata. Veliki istorijski događaj RTS je obeležio dokumentarnim i televizijskim filmovima, naučno- obrazovnim serijalima, dokumetarno-igranim serijama, emisijama i dramama. Muzička redakcija nacionalne televizije pripremila je specijalnu emisiju “Tamo daleko”, emitovanu na stogodišnjicu potpisivanja primirja. Pevači i glumci zasijali su u ratnji Simfonijskog orkestra i hora, Narodnog ansambla i Narodnog orkestra, Big benda i Reprezentativnog orkestra garde, a gostovali su i američki Diksi bend iz Komande evropskih snaga i hor Ruskog doma u Beogradu. Scenario Milovana Vitezovića pratili su Vojin Ćetković, Branislav Lečić i Tanasije Uzunović.

RTS: Praunuk generala Tranijea brani čast i ugled Srbije

Kako je protokol u Parizu na centralnoj proslavi Dana primirja tretirao predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, tema je koja danima puni stupce i srpske i francuske štampe. Potrebu da napiše pismo negodovanja predsedniku Francuske Emanuelu Makronu imao je praunuk čuvenog generala Šarla Tranijea – Pjer Tranije. A evo šta je rekao kolegama u intervjuu za RTS:

Dojče Vele: Ana Brnabić u “Zoni konflikta”

Novinar i voditelj Tim Sebastijan poznat je po tome da svoje goste ne pušta lako – ako uđu u “Zona konflikta“, jasno je šta očekuju. Posle intervjua sa premijerkom Anom Brnabić na društvenim mrežama povela se rasprava o načinu na koji je postavljao pitanja, kao i o načinu na koji je ona odgovarala. A koje su činjenice dovele do konflikta, pogledajte sami:

TV PRVA: Kad se slučajna poruka sa društvene mreže pretvori u životnu ljubav

Ljubav preko žice, poruka iz hita sa početka 80-ih, dobila je svoju najmoderniju verziju posle emisije “Život priča”, autorke i voditeljke Tatjane Vojtehovski. Milena i Bogdan, mladni bračni par, započeli su ljubav preko društvene mreže Fejsbuk. I to, kada je Milenin otac poželeo da pronađe druga iz vojske. Znajući da on verovatno nema profil na Fejsbuku, preračunao je koliko bi njegov sin mogao da ima godina i sa profila svoje dece poslao zahteve za prijateljstvo svim mladićima u Makedonija koji su odgovarali opisu i nosili prezime Vasilev. Tako Milena upoznaje Bogdana, a iz bezazlene potrage njenog oca, kreće divno druženje, simpatije, ljubav, ali i problemi i prepreke.

Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.nasiusvetu.com

Izvor Nasiusvetu.com
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More