Prof.dr Nadežda Basara: PRESREĆNA SAM

Foto: privatna arhiva
1,030

Prof. dr Nadežda Basara, proslavljeni naučnik u oblasti transplatacije matičnih ćelija postala je laureat državnog priznanja Crne Gore za doprinos u oblasti nauke, odlučila je Komisije za sprovođenje postupka dodele nagrada istaknutim pripadnicima dijaspore-iseljenika i organizacijama dijaspore-iseljenika.

“Presrećna sam i zbog nagrade i zbog toga što Crna Gora ne zaboravlja svoje državljane van zemlje”, izjavila je za portal Naši u svetu prof. dr Nadežda Basara, koja živi u Nemačkoj.

Crnogorke na ponos rodu svome

O dobitnicima nagrada odlučivala je Komisija u sastavu: akademik Zuvdija Hodžić, ministar prosvete dr Damir Šehović, poslanik i predsednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Skupštine Crne Gore Andrija Nikolić, predsednik Privredne komore Vlastimir Golubović, pomoćnik direktora Uprave za dijasporu mr Ivan Jovović, univerzitetski profesor Marko Camaj i izvršna direktorka Fonda za aktivno građanstvo Anica Boljević.

Nagrade će biti uručene u okviru manifestacije Dani dijaspore-iseljenika koja će se održati u Baru 29. jula ove godine, a dobitnicima će nagrade uručiti predsednik Crne Gore Milo Đukanović.

Ovogodišnji dobitnici nagrada su takođe: prof. dr Milenko Perović za očuvanje državnog identiteta i pripadnosti Crnoj Gori. Refik Radončić je nagrađen za doprinos u oblasti diplomatije i promocije Crne Gore.Zaslužnik u oblasti sporta je Duško Jovović. Nagrada za dobročinstvo pripala je Kulturnom centru Rumija. Za doprinos unapređenju privrednog partnerstva sa Crnom Gorom laureat je Veselin Mijač, dok je Veljko Bulajić dobitnik nagrade za doprinos u oblasti kulture.

R. LONČAR 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.nasiusvetu.com 

 

Izvor Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More