Srpski konzul u Čikagu posetio Američki jevrejski komitet

Foto:Generalni konzulat Srbije Čikago
126

Konzul žeran Dejan Radulović  posetio je Američki jevrejski komitet (American Jewish Committee AJC) – Regionalnu kancelariju u Čikagu i tom prilikom imao susret sa predstavnicima ove organizacije na čelu sa direktorom Laurence Boloton-om.

Predstavnici AJC su prezentovali rad ove organizacije osnovane 1906. godine i aktivnosti koje preduzimaju na zaštiti prava Jevreja širom sveta, suzbijanju antisemitizma i netrpeljivosti, zaštiti ljudskih prava i demokratskih principa, navedeno je na sajtu Generalnog konzulata Srbije u Čikagu.

Konzul žeran je upoznao predstavnike AJC o bilateralnim odnosima Srbije sa Izraelom,  prijateljskim vezama između srpskog i jevrejskog naroda, kao i o jevrejskoj zajednici u Srbiji. Razmenjena su stavovi i informacije o više pitanja od značaja za obe strane. Takođe, u razgovoru je ispoljen interes za uspostavljanje saradnje sa srpskom zajednicom u Čikagu.

Izvor Generalni konzulat Čikago
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More